Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Hogyan kerül az omlett a levesbe?

Leves és omlett? Akármennyire is furcsának tűnik a párosítás, a szerző, Mindenmentes Nóri szerint remekül működik együtt a két étel. Így lesz a pillanatok alatt elkészíthető csípős, ázsiai ízvilágú levesből tápláló vacsora, ráadásul garantáltan segít feltekerni a belső fűtésünket egy borongós, hűvös novemberi estén. A hozzávalók között nem szerepel szinte semmilyen egzotikus, nehezen beszerezhető alapanyag, így akár egy hétköznap este is elkészíthetjük.

Bár egyelőre várat magára a hideg, és a nagy kinti sütögetések ideje lejárt, az őszi-téli időszakban is grillezhetünk zöldségeket - a konyhai sütőben. A szezonális zöldségek is a grillrácsra kerülhetnek, ugyanis minden zöldség alkalmas grillezésre. Ez komoly. Még az édeskömény is, de pl. a salátát is lehet grillezni, ez utóbbit nagyon rövid idő alatt kell elkészíteni, éppen csak megpörkölve. Fontos, hogy a zöldségeket sütés előtt mindig kenjük meg olajjal és sózzuk, borsozzuk, aztán süssük őket minden oldalukon aranybarnára.

A következő Zöld Múzsa recept lehet akár a krémlevesünk feltétje, de ha készítünk hozzá köretet, mártást, könnyed vacsoraként vagy főételként is megállja helyét.

Elkezdődött a birsalmaszezon, és ha eddig nem kerültetek közelebbi kapcsolatba ezzel a gyümölccsel, érdemes kipróbálnotok. Gazdag ásványi anyagokban (többek között vasat, rezet, káliumot és foszfort tartalmaz), görcsoldó hatású, és magas az öregedési folyamatokat gátló P-vitamin tartalma. Régen a savanyított káposzta eltevésekor annak ízesítésre használták. Sokoldalú alapanyag: készülhet belőle lekvár, leves, kompót, likőr - és birsalmasajt, ami tulajdonképpen egy ízletes "gyümölcskocsonya." Mi főleg előételként, sajtokhoz és húsokhoz fogyasztjuk, a spanyolok vaníliával készítik, az ausztrálok pedig kéksajttal eszik. A legtöbb receptben diót kevernek hozzá, de a Colors In the Kitchen szerzője egy sokkal izgalmasabb variációt készített, pisztáciával.

Ez a hétvége valószínűleg nem lesz a nagy főzések ideje, mindenki utazik, családot látogat, vagy egy Halloween-partit próbál kipihenni. Ezért egy gyorsan elkészíthető mexikói fogást ajánlunk, amit a nap bármely szakában és a lakás bármelyik szegletében lehet fogyasztani. Mindössze annyi tervezést igényel, hogy a babot egy napra be kell áztatni éjszakára.

A quesadilla tésztája egyébként mindig búzalisztből készül, és leginkább egy melegszendvicshez hasonlít. A belsejében megolvadt sajt egyesíti a különféle hozzávalókat, és négy részre vágva szokás tálalni.

Melegítő levesek a mínuszok ellen

Nemsokára támadnak a mínuszok, eljött a melegítő levesek ideje. Most rögtön két izgalmas, mégis egyszerűen elkészíthető receptet is kipróbálhattok.

Ugye mindenki járt már úgy, hogy nagy lelkesen hazaszállított néhány szép sütőtököt, a konyhában viszont elfogyott az ihlet? Természetesen van élet a karamellizált sütőtökön és az alap krémlevesen túl is: most egy egzotikus, pikáns leves receptjét osztjuk meg veletek, Mindenmentes Nóri konyhájából.

A thai konyhával kapcsolatban általában nem egy sütőtökből készült fogásra gondolunk, pedig a thai fűszerek és a kókuszos alaplé nagyon jól működik együtt az ősz egyik legnépszerűbb hozzávalójával. Ez az egzotikus ízvilágú leves akár egy munkanap végén is összedobható: kb. 30-40 perc alatt készül el. Egy esős őszi nap után igazi lélekmelegítő!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog