AJÁNLÓ
 
07:00
2014. 10. 31.
Az igazi Tex Mex egyáltalán nem az, aminek gondoljuk. Nem sok köze van a "mexikói" gyorséttermek...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 31.
Az esős téli napokon majdnem mindenki napfényről, forróságról és egzotikus ízekről álmodozik....
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 31.
A mexikói, texasi, rövidített nevén tex-mex konyha egyik kedvelt fogása ez a tartalmas leves, dúsan...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 31.
Íme egy újabb melengető és tartalmas étel a hidegebb napokra, belső testhőmérsékletünk...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 31.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ez a hétvége valószínűleg nem lesz a nagy főzések ideje, mindenki utazik, családot látogat, vagy egy Halloween-partit próbál kipihenni. Ezért egy gyorsan elkészíthető mexikói fogást ajánlunk, amit a nap bármely szakában és a lakás bármelyik szegletében lehet fogyasztani. Mindössze annyi tervezést igényel, hogy a babot egy napra be kell áztatni éjszakára.

A quesadilla tésztája egyébként mindig búzalisztből készül, és leginkább egy melegszendvicshez hasonlít. A belsejében megolvadt sajt egyesíti a különféle hozzávalókat, és négy részre vágva szokás tálalni.

A recept a nálunk még kevésbé ismert adzuki babbal készül (ha nem sikerül beszerezni, vesebabot is használhatunk helyette.) Az édes ízű adzuki bab a szójabab után a japánok egyik kedvenc babfélesége. Gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminokban, magas a vas- és kálciumtartalma is.

Quesadilla cukkinivel és adzuki babbal

Hozzávalók:
- 1 nagy vagy 2 közepes cukkini, lereszelve
- 1 csésze adzuki bab
- 1 csésze reszelt sajt (pl. gruyere, gouda vagy fehér cheddar)
- 2 evőkanál friss koriander, apróra vágva
- 1-2 újhagyma, finomra vágva
- csipetnyi chilipor
- só és bors
- 8 db búzatortilla

(opcionálisan egy kisebb tengeri alga)

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálban a reszelt cukkinit 2-3 csipetnyi sóval. Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Adjuk a cukkinihez a főtt adzuki babot, a sajtot, a koriandert, a hagymát, a chiliport, majd keverjük össze, és ízesítsük sóval, borssal. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt és helyezzünk bele egy tortillát. Tegyünk a cukkinis keverékből néhány evőkanálnyit a tortilla egyik felébe, majd hajtsuk rá a másikat, hogy félhold alakot kapjunk. Süssük a tortilla mindkét oldalát, amíg a sajt megolvad, és a tészta aranybarnává válik.

Adzuki bab főzése:
Áztassuk be éjszakára a babot. Csöpögtessük le jól és tegyük lábosba, töltsük meg annyi vízzel, hogy épp elfedje. Dobjunk bele egy 2 cm hosszú, friss gyömbért és egy apró darab kombut (tengeri algát). Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot és egy merőkanál segítségével folyamatosan távolítsuk el a víz tetején képződő habot. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog