Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Több mint egy streetfood fogás, ez életérzés. Bangkok utcáiról indult, és meghódította a nyugatot. Egyszerű, finom és otthon is el lehet készíteni, ha tudunk néhány mesterfogást. Fontos, hogy néhány alapszabályt betartsunk. Minden hozzávalót készítsünk a kezünk ügyébe, mivel amikor már a wokkal dolgozunk, villámgyorsan történnek a folyamatok. A wok legyen tűzforró, és egyszerre csak 1-2 adagot csináljunk, hogy az étel piruljon, ne főjön. Vegasztrománia receptje.

Pad thai

Nyársaljunk csirkét!

Megint egy olyan étel következik, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha a pácot előre elkészítjük. Ha szeretnénk egy kis színt vinni a hétköznap esti csirkevacsorákba, jó megoldás lehet bambusznyárson sütött gyömbéres csirkefalatokat készíteni színes, fűszeres sült zöldségek társaságában.

A téli grillezés szépségeiről korábban már írtunk, így most csak arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a bambusznyársakat áztassuk a sütés előtt vízbe. Így a nyáraks nem égnek meg sütés közben és a sült hús is könnyebben leválik róluk. A receptet Nóri mindenmentes konyhájából kaptuk.

Melegítő levesek a mínuszok ellen

Nemsokára támadnak a mínuszok, eljött a melegítő levesek ideje. Most rögtön két izgalmas, mégis egyszerűen elkészíthető receptet is kipróbálhattok.

Ugye mindenki járt már úgy, hogy nagy lelkesen hazaszállított néhány szép sütőtököt, a konyhában viszont elfogyott az ihlet? Természetesen van élet a karamellizált sütőtökön és az alap krémlevesen túl is: most egy egzotikus, pikáns leves receptjét osztjuk meg veletek, Mindenmentes Nóri konyhájából.

A thai konyhával kapcsolatban általában nem egy sütőtökből készült fogásra gondolunk, pedig a thai fűszerek és a kókuszos alaplé nagyon jól működik együtt az ősz egyik legnépszerűbb hozzávalójával. Ez az egzotikus ízvilágú leves akár egy munkanap végén is összedobható: kb. 30-40 perc alatt készül el. Egy esős őszi nap után igazi lélekmelegítő!

Bár alapvetően a szezonális és helyi zöldségek, gyümölcsök felhasználásának híve vagyok, rajongok az egzotikus receptekért, alapanyagokért is. Imádom a thai konyhát például és ott elég nagy felületet kapok a gyakorlásra. Az ismeretlen, fura alapanyagokhoz ugyanúgy fel kell nőni, mint a spenót szeretéthez. Nyitottság nélkül sok izgalmas gasztro-ajtó zárva marad.



Kezdőkészlet -Thai konyha

A thai konyha csípős, citrusos, gyümölcsös, friss, izgalmas. Bevezető azoknak, akiket pont az ilyen dolgok - például egy kókuszos csirkeleves vagy egy jó csípős zöld curry csábít a konyhába. Bemutatjuk az alapanyagokat, melyek segítségével könnyű szerrel gyors, finom és autentikus thai vacsorát varázsolhattok az asztalra.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog