AJÁNLÓ
 
06:37
2015. 01. 19.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
06:37
2015. 01. 19.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
06:37
2015. 01. 19.
Más néven az enchilada, ami egy hagyományos mexikói étel elnevezése. Ez a gyakorlatban töltött...
A bejegyzés folyatódik
 
06:37
2015. 01. 19.
A nagy melegben is szükségünk van kalóriákra. Egy könnyű ebédet ajánlunk, ami jól fog...
A bejegyzés folyatódik
 
06:37
2015. 01. 19.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Több  mint egy streetfood fogás, ez életérzés. Bangkok utcáiról indult, és meghódította a nyugatot. Egyszerű, finom és otthon is el lehet készíteni, ha tudunk néhány mesterfogást. Fontos, hogy néhány alapszabályt betartsunk. Minden hozzávalót készítsünk a kezünk ügyébe, mivel amikor már a wokkal dolgozunk, villámgyorsan történnek a folyamatok. A wok legyen tűzforró, és egyszerre csak 1-2 adagot csináljunk, hogy az étel piruljon, ne főjön. Vegasztrománia receptje.

Pad thai

Hozzávalók 2 adaghoz:

200 g rizstészta vagy fetachini (fettuccine) tészta

a pad thai szószhoz:
1 ek. tamarindpaszta
1 ek. nádcukor
1 ek. szójaszósz
1 ek. rizsecet
1/2 zöld chilipaprika apróra vágva

2 (3,4..) gerezd fokhagyma apróra vágva
1 újhagyma, a zöld résszel együtt
ugyanennyi lilahagyma, sauté szeletekre vágva
1/2 - 1 zöld chilipaprika felkarikázva
150 g tofu felkockázva
2 tojás
50 g mogyoró, összetörve
firss babcsíra (ha nem tudunk frisset szerezni, hagyjuk ki)
1 lime
koriander apróra vágva
3 ek olaj

Elkészítése:

"A tésztát egy tálba tettem, leöntöttem forró vízzel, és 10-15 percig lefedve hagytam. ezután leöntöttem róla a vizet.

Egy kis lábosban, kis lángon, kevergetés mellett körülbelül 5 percig melegítettem a szósz hozzávalóit.

Felforrósítottam a wokot, 2 ek. olajat öntöttem bele, majd hozzáadtam a fokhagymát, hagymákat, összekevertem, hogy ne égjenek oda. Utána következett a tofu, amit néhány percig sütöttem, ezután a wok egyik felére rendeztem, a másik felébe pedig beleütöttem a tojásokat. kevergettem, majd mikor átsültek (úgy néz ki, mint a rántotta), összekevertem a két oldalt. Hozzáadtam a tésztát, 1-2 ek. vizet, 1 ek. olajat, majd a szószt. a legvégén pedig hozzáadtam a babcsírát, a mogyorót, tálalásnál pedig a koriandert, és a lime kifacsart levét."

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog