AJÁNLÓ
 
13:39
2016. 11. 14.
A mexikói, texasi, rövidített nevén tex-mex konyha egyik kedvelt fogása ez a tartalmas leves, dúsan...
A bejegyzés folyatódik
 
13:39
2016. 11. 14.
Az igazi Tex Mex egyáltalán nem az, aminek gondoljuk. Nem sok köze van a "mexikói" gyorséttermek...
A bejegyzés folyatódik
 
13:39
2016. 11. 14.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
13:39
2016. 11. 14.
Más néven az enchilada, ami egy hagyományos mexikói étel elnevezése. Ez a gyakorlatban töltött...
A bejegyzés folyatódik
 
13:39
2016. 11. 14.
A nagy melegben is szükségünk van kalóriákra. Egy könnyű ebédet ajánlunk, ami jól fog...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Hideg ellen: ütős mexikói 

Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes Hétfő hagyományára való tekintettel vegetáriánus változatban. A Tex Mex a “Texan and Mexican” (texasi és mexikói) szavak rövidítése. Egy regionális, Texasban és Arizonában elterjedt konyhát jelent, ami a mexikói gasztronómiából ered, de az elmúlt pár száz évben teljesen átalakult, mesélte Alec Dean, a Makifood főzőiskola korábbi oktatója.

A jellemző alapanyagok a marhahús, a kukorica, a rizs, a bab és a paradicsom. A fogások általában cheddar sajttal és sok szósszal készülnek, és az ételek extrémen csípősek lehetnek a különféle paprikáknak - pl. jalapeno - köszönhetően. 

tex mex mekikói chimichanga vegetáriánus tortilla cheddar recept vega húsmentes hétfő

forrás: Flickr.com - APurri112

A chimichanga,amiből most egy vegetáriánus változat receptje következik, tulajdonképpen egy töltött, átsütött burritót jelent.  

Vegetáriánus chimichanga reszelt cheddar sajttal, paradicsommal, avokádóval

 

Hozzávalók a vörös rizshez (arroz rojo):

1 db hámozott, egész paradicsom konzerv, leszűrve
1/2 fej kisebb vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, félbe vágva
1 és 3/4 csésze zöldség alaplé
1 és 1/2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és 1/2 csésze hosszúszemű fehér rizs
2 db közepes répa, kis kockákra vágva
1/4 csésze petrezselyem, felaprítva

Konyhai robotgépben pürésítsük a paradicsomokat a hagymával és a fokhagymával. Egy lábasban melegítsük fel az alaplevet gőzölésig, ízesítsük sóval. Tegyünk rá egy fedőt. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük benne a rizst, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a hagymás paradicsompürét, a répát, keverjük meg néhányszor és főzzük addig, amíg a rizs szinte teljesen magába szívja a folyadékot és már egy kicsit száraznak tűnik. Ekkor adjuk hozzá a forró alaplevet és a petrezselymet, jól keverjük össze, tegyünk rá fedőt és főzzünk alacsony lángon 15 percig. 

Hozzávalók a salátához:

2 csésze reszelt cheddar sajt
1 db érett avokádó, felszeletelve
2-3 db paradicsom, felaprítva
10-12 db tortilla lap (lisztes)
olaj a kenéshez

Mindegyik tortillát töltsünk meg egy kevés pinto babbal, paradicsomos rizzsel és sajttal. Hajtsuk át a tortillát úgy, hogy a végeit aláhajtogatjuk. Minden tortillat kenjünk meg olajjal és 180 fokos sütőben süssük, amíg ropogóssá válnak. Melegen tálaljuk sajttal, paradicsommal a tetején és szeletelt avokádót tegyünk mellé.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog