AJÁNLÓ
 
07:55
2014. 11. 21.
Klasszikus, indonéz étel, amely garantáltan feldobja a hűvös estéket. A satay mogyorószósz...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 21.
A quinoa nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gabonaféle. Nincs benne glutén, és más gabonafélékkel...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 21.
Vöröslencse. Táplál és melegít. Mindkét hatásra szükségünk lehet a mostanában jellemző...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 21.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 21.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Nyársaljunk csirkét!

Megint egy olyan étel következik, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha a pácot előre elkészítjük. Ha szeretnénk egy kis színt vinni a hétköznap esti csirkevacsorákba, jó megoldás lehet bambusznyárson sütött gyömbéres csirkefalatokat készíteni színes, fűszeres sült zöldségek társaságában.

A téli grillezés szépségeiről korábban már írtunk, így most csak arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a bambusznyársakat áztassuk a sütés előtt vízbe. Így a nyáraks nem égnek meg sütés közben és a sült hús is könnyebben leválik róluk. A receptet Nóri mindenmentes konyhájából kaptuk. 

Gyömbéres csirkenyárs currys sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:
500g csirkemellfilé, kockákra vágva
1 lime leve
2 kk. reszelt gyömbérgyökér
2 ek. kókuszzsír
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 padlizsán, 1-2 kisebb cukkíni és 1 piros kaliforniai paprika, kb. 1,5x1,5 centis kockákra vágva
2 ek. thai vörös curry paszta
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz

köretnek: párolt vadrizzsel kevert barna rizs

Elkészítése:

A csirkenyársakhoz összekeverjük a lime levét a reszelt gyömbérrel és kevés sóval. Alaposan átforgatjuk benne a csirkemell kockákat, majd legalább 3 órát állni hagyjuk (akár előző este is előkészíthetjük).

A beáztatott bambusznyársakra húzzuk a csirkemell falatokat, majd 1-2 ek. kókuszzsíron, forró grillsütőben gyakran forgatva 3-4 perc alatt készre sütjük.

Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, majd 1-2 perc alatt megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek lesznek, de nem barnulnak meg. Hozzáadjuk a padlizsánt, cukkínit és a paprikát, majd 3-4 percig kevergetve pirítjuk, amíg a zöldségek átsülnek. Ízesítjük a curry pasztával, szójaszósszal, rizsecettel és a mézzel, még kb. 1 percig összeforraljuk az ízeket, esetleg igazítunk a fűszerezésen.

A csirkenyársakat forrón tálaljuk a fűszeres sült zöldségekkel. Köretnek párolt vadrizzsel színesített barna rizst kínálhatunk hozzá.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog