AJÁNLÓ
 
08:00
2016. 08. 19.
Klasszikus, indonéz étel, amely garantáltan feldobja a hűvös estéket. A satay mogyorószósz...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 19.
A quinoa nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gabonaféle. Nincs benne glutén, és más gabonafélékkel...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 19.
Vöröslencse. Táplál és melegít. Mindkét hatásra szükségünk lehet a mostanában jellemző...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 19.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 19.
A grillezés a világ egyik legklasszabb nyári programja, főként, ha az ember veszi a bátorságot,...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Jakitori, az egzotikus csirkenyárs

Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még mindig tökéletesek a grillpartikhoz. Folytatjuk grillezős sorozatunkat, és ezúttal a japán grillkonyhákba teszünk egy kis virtuális kiruccanást. Aki szeretne egy kicsit változtatni a megszokott ízeken, mindenképp próbálja ki a csirkenyárs japán verzióját, a jakitorit!

csirke grill nyárs jakitori yakitori recept grillezés japán konyha szójaszósz mirin

kép: flickr.com - calltheambulance

Jakitorinak nevezik a nyárson grillezett ételeket, azokat is, amelyek nem baromfiból készültek. Hagyományosan a közösségi helynek is beillő jakitori éttermekben (jakitori-ja) szolgálják fel őket. 

 

Nemcsak csirkehús-kockák és csirke belsőségek kerülnek a bambusznyársakra, kedvelta grillezett marhanyelv, a tofu és a baconbe csavart spárga is.

Mi most maradunk a csirkénél, ami különleges szószt kap.

Jakitori csirke

Hozzávalók 8 saslikhoz:

3-4 felső csirkecomb, kicsontozva és falatokra vágva
2-3 zöldhagyma, a fehér részük 4-5 cm-es darabokra vágva
0,6 dl szójaszósz
0,6 dl mirin
1 ek cukor 

A szósz elkészítése:

1/2 csésze szojaszosz ( 0,6 dl)
1/2 csésze mirin ( 0,6 dl)
1 evőkanál cukor

csirke grill nyárs jakitori yakitori recept grillezés japán konyha szójaszósz mirin

kép: flickr.com - Matheu Thouvenin

A csirke elkészítése:

Forraljuk fel a keveréket egy kis lábosban, majd vegyük lejjebb a lángot és sűrítsük 2/3-ára a szószt.

Tűzzük a csirke és hagymadarabokat nyársra felváltva. Grillezés közben ecsettel kenegessük a szósszal és süssük készre a nyársat.

Fontos, hogy sütés közben folyamtosan forgassuk, mert a szójaszósz könnyen megég.(Sütőben is elkészíthetjük grill fokozaton, ebben az esetben adjunk egy kevés keményítőt a szószhoz).

További grillreceptek, tippek:

Grillezett őszibarack mascarponéval és dióval

Zöldségek és gyümölcsök a rácson

És végül egy kis segítség a borválasztáshoz itt

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog