AJÁNLÓ
 
11:55
2016. 10. 14.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
11:55
2016. 10. 14.
Partira, másnapra, másnaposságra, vagy csak úgy. Ezekkel a receptekkel feldobhatod a házibulit,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:55
2016. 10. 14.
Klasszikus, indonéz étel, amely garantáltan feldobja a hűvös estéket. A satay mogyorószósz...
A bejegyzés folyatódik
 
11:55
2016. 10. 14.
A quinoa nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gabonaféle. Nincs benne glutén, és más gabonafélékkel...
A bejegyzés folyatódik
 
11:55
2016. 10. 14.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Variációk vöröslencsére

Vöröslencse. Táplál és melegít. Mindkét hatásra szükségünk lehet a mostanában jellemző hidegebb napokon. A vörös lencse már csak azért is az egyik legjobb választás, mert igen gazdag nyomelemekben, különösen magnéziumban, vasban. Javítja tehát az immunitást, mellesleg az anyagcserénket is.  Ráadásul még csak be sem kell áztatni főzés előtt. Mi kellhet még?

 Variáció 1. Vöröslencse és körteragu csirkével 

Hozzávalók: 

- 2 csésze vöröslencse, megmosva 

- 1 fej vöröshagyma, felkockázva

- 1 szál sárgarépa felkockázva

- 1 zeller, felkockázva

- 1 babérlevél

- 1 kaukkfű ág

- 1-2 kiskanál kömény

- só és bors

- petrezselyem felaprítva

- 3 felső csirkecomb, kicsontozva, felkockázva (tartsd meg a csontokat)
- zöldség-vagy csirkeleves alap

- 1 körte, apróra kockázva

- olívaolaj sütéshez 

vöröslencse csirke körte feta

Elkészítés: 

Forrósíts olajat egy serpenyőben és párold benne kicsit a mirepoix-t (hagyma, zeller, sárgarépa). Add hozzá a csirkecsontot es főzd további 2 percig. Add hozzá a vöröslencsét, a fűszereket, a levesalapot es forrald fel őket, majd vedd lejjebb a lángot. Főzd, míg a lencse megpuhul es közvetlenül tálalás előtt vedd ki a csontokat és keverd bele a felkockázott körtét. 

A csirkecomb elkészítése: 

Töröld szárazra a csirkecombot. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát. Forrósíts fel egy panini serpenyőt és süsd a bőrös résszel lefelé, míg barna és ropogós nem lesz. Hintsd meg őrölt köménnyel, vágd falatnyi csíkokra és tálald a lencseragu tetején. Díszítsd aprított petrezselyemmel.

 Variáció 2. Vöröslencse fetagombócokkal

Hozzávalók a fetagombóchoz: 

- 2 db tojás

- 125 g fetasajt

- 1 evőkanál petrezselyem

- 1 csésze zsemlemorzsa

- 2 evőkanál tej és még egy kevés, ha szükséges

- bors

- sütéshez szabadon választott olaj 

Elkészítés:

Az előző ételből hagyd ki a csirkét. Helyezz minden hozzávalót a robotgépbe es keverd őket, míg egyenletes keverékké állnak össze. Formálj kis labdákat belőlük, kisebb tojás nagyságúakat. Melegíts nagyon kevés olajat egy serpenyőben, és süsd a labdákat közepes lángon, míg enyhén megbarnul a külsejük.

 

 

röslencvö

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog