Leves és omlett? Akármennyire is furcsának tűnik a párosítás, a szerző, Mindenmentes Nóri szerint remekül működik együtt a két étel. Így lesz a pillanatok alatt elkészíthető csípős, ázsiai ízvilágú levesből tápláló vacsora, ráadásul garantáltan segít feltekerni a belső fűtésünket egy borongós, hűvös novemberi estén. A hozzávalók között nem szerepel szinte semmilyen egzotikus, nehezen beszerezhető alapanyag, így akár egy hétköznap este is elkészíthetjük.
Csípős ázsiai leves korianderes omlettel
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 liter csirke- vagy zöldségalaplé
2 kk. frissen reszelt gyömbérgyökér
1 kis, piros szárított chili paprika
frissen őrölt bors ízlés szerint (kb. 1/2 kk.)
1 ek. szójaszósz
1 ek. rizsecet
10 dkg vékony rizstészta
1-2 marék mungóbabcsíra
1 tojás
1 ek. apróra vágott friss korianderlevél
1-2 szeletelt újhagyma
Elkészítése:
A leveshez forraljuk össze az alaplevet a fűszerekkel (gyömbér, chili, bors, szójaszósz, rizsecet). Főzzük kb. 5 percig, közben kóstoljuk meg és igazítsunk a fűszerezésen, ha szükséges.
A tojást verjük fel egy csipet sóval és az apróra vágott korianderlevéllel, majd kevés kókuszzsíron, rázogatva süssük kb. 2 percig. Az omlettet még forrón csúsztassuk egy vágódeszkára, és csavarjuk fel. Ha már kézzel meg tudjuk fogni, vágjunk belőle kb. 2 ujjnyi széles csíkokat.
A rizstésztát áztassuk forró vízben 5 percig, majd szűrjük le. A mungóbabcsírát és a rizstésztát is tegyük a levesbe, melegítsük kb. 1 percig, majd osszuk szét mély tányérokba. Halmozzuk a leves tetejére az omlett csíkokat, fűszerezzük ízlés szerint zöldhagyma karikákkal, és már tálalhatjuk is!