AJÁNLÓ
 
07:30
2014. 11. 24.
Egy nagyon könnyen elkészíthető, abszolút kezdő konyhatündérek számára is bevethető receptet...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2014. 11. 24.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2014. 11. 24.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2014. 11. 24.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2014. 11. 24.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Hogyan kerül az omlett a levesbe?

Leves és omlett? Akármennyire is furcsának tűnik a párosítás, a szerző, Mindenmentes Nóri szerint remekül működik együtt a két étel. Így lesz a pillanatok alatt elkészíthető csípős, ázsiai ízvilágú levesből tápláló vacsora, ráadásul garantáltan segít feltekerni a belső fűtésünket egy borongós, hűvös novemberi estén. A hozzávalók között nem szerepel szinte semmilyen egzotikus, nehezen beszerezhető alapanyag, így akár egy hétköznap este is elkészíthetjük.

Csípős ázsiai leves korianderes omlettel

Hozzávalók 4 személyre:

1,2 liter csirke- vagy zöldségalaplé
2 kk. frissen reszelt gyömbérgyökér
1 kis, piros szárított chili paprika
frissen őrölt bors ízlés szerint (kb. 1/2 kk.)
1 ek. szójaszósz
1 ek. rizsecet
10 dkg vékony rizstészta
1-2 marék mungóbabcsíra
1 tojás
1 ek. apróra vágott friss korianderlevél
1-2 szeletelt újhagyma

Elkészítése:

A leveshez forraljuk össze az alaplevet a fűszerekkel (gyömbér, chili, bors, szójaszósz, rizsecet). Főzzük kb. 5 percig, közben kóstoljuk meg és igazítsunk a fűszerezésen, ha szükséges.

A tojást verjük fel egy csipet sóval és az apróra vágott korianderlevéllel, majd kevés kókuszzsíron, rázogatva süssük kb. 2 percig. Az omlettet még forrón csúsztassuk egy vágódeszkára, és csavarjuk fel. Ha már kézzel meg tudjuk fogni, vágjunk belőle kb. 2 ujjnyi széles csíkokat.

A rizstésztát áztassuk forró vízben 5 percig, majd szűrjük le. A mungóbabcsírát és a rizstésztát is tegyük a levesbe, melegítsük kb. 1 percig, majd osszuk szét mély tányérokba. Halmozzuk a leves tetejére az omlett csíkokat, fűszerezzük ízlés szerint zöldhagyma karikákkal, és már tálalhatjuk is!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog