AJÁNLÓ
 
09:21
2016. 11. 19.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:21
2016. 11. 19.
Gigantikus vacsorák, tengeri herkentyűk és persze pasták: az olaszoknál az étkezés áll...
A bejegyzés folyatódik
 
09:21
2016. 11. 19.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
 
09:21
2016. 11. 19.
A koji, vagy kódzsi, azaz az Aspergillus Oryzae nevű, erjesztésre használt fonalas gomba, több...
A bejegyzés folyatódik
 
09:21
2016. 11. 19.
Az ázsiai konyha elképzelhetetlen az ínycsiklandó, illatos töltött gombócok nélkül, amelyek...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Sült oldalas narancsos szójaszósszal

Egy nagyon könnyen elkészíthető, abszolút kezdő konyhatündérek számára is bevethető receptet hoztunk. A bevásárló lista sem hosszú,az viszint fontos, hogy a család szeresse a keleti ízvilágot. 

A szójaszósz és egyéb távol-keleti hozzávalók használata egyébként a legtöbb esetben izgalmas, különleges ízhatásokat ad az ételeinkhez, ha tudjuk, hogyan és mennyit adagoljunk. 

Maki Stevenson, a Makifood főzőiskola vezetője egy korábbi interjúban mesélt arról, miért illik jól ez az ízvilág a magyar konyhához: "A magyar ételek igen nagy hányada készül úgy, hogy valamilyen paprikás vagy paradicsomos alapban párolódnak - jó hosszú ideig. Ezeket az ételeket remekül gazdagíthatjuk a miso vagy a shoyu használatával. Ha a főzési folyamat végén adjuk hozzá őket, sózás helyett, az eredmény fantasztikus lesz. A főzelékekbe pedig, amik más konyhákkal ellentétben gyakran tartalmaznak cukrot, mirint tennék". 

oldalas sertés szójaszósz narancs sült húsétel recept

fotó: chowhound.com

 

A szójaszósz használata más európai gasztronómiai kultúrákban sem újdonság. "A franciák nagy kedvelői a shoyunak - náluk láttam például, hogy meleg vajba cseppentik a szójaszószt. Igazán mágikus ízű. A britek számára szintén nem ismeretlenek az erjesztett alapanyagok, gondoljunk csak a Worcestershire szószra. A svédek régen a szójaszószhoz hasonló, ám gomba alapú, erjesztett szószt használtak. Ma pedig már mindennapos alapanyag náluk az úgynevezett barna szósz, melyhez szintén szójaszószt használnak. Ezzel kellemes színt és gazdagabb ízt adhatnak az ételeknek. A perui konyha egyes elemein is felismerhető a japán hatás. A hollandokról nem is beszélve, akik úttörőként hozták be Európa konyhájába a szójaszószt" - mondta Maki séf.

Sült oldalas narancsos szójaszósszal

Hozzávalók:

4 sertésoldalas, megtisztítva és feldarabolva
1/2 csésze narancslé 
1/2csésze szójaszósz 
1/4 csésze barnacukor 
2 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál chili szósz

Elkészítése:

Keverjünk össze minden hozzávalót, mig a cukor feloldódik, és dörzsöljük be vele a hússzeleteket. 

Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, majd fordítsuk meg őket és pácoljuk újabb 30 percig a hűtőben. 

Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Tegyük a hússzeleteket egy tepsire a marináddal együtt, és süssük mindkét oldalukat 15-15 percig, míg a szósz besűrűsödik.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog