Nemzeti konyha sorozatunk korábbi cikkében bemutattuk a spanyol konyha alapanyagait/alapételeit, majd a tapas bárok kínálatát (receptekkel). Most - a kánikulára való tekintettel - egy igazi hideg spanyol levesreceptet hoztunk nektek. Ha hideg spanyol levest kiáltunk, ugye mindenkinek a gazpacho jut eszébe? Nem, ez most nem az lesz, mégis tipikus spanyol ételről van szó, tipikus spanyol alapanyagokból...
Hallottatok már olyan öntetről amibe sós kekszet és gomolyát darálnak? (Természetesen chilivel együtt.) Előző cikkünkben szerzőnk, Szegedi Annamari, aki egy ideig Peruban élt, a perui (limai) streetfood világában kalauzolt el minket. Most pedig elleshetünk tőle egy igazi, otthon is könnyen elkészíthető perui "gyorskaját". Krumpli és tojás, nyakon öntve a híres perui huancaina szósszal, mellé egy kis saláta és vörösbor...Igazi nyári vacsora!
Nemzeti konyhák sorozatunk következő állomásaként a perui gasztronómiába nyerhetünk bepillantást. Szerzőnknek, Szegedi Annamarinak, lehetősége nyílt ellátogatni januárban hosszabb időre az inkák hazájába. Perui sorozatunk következő részeiben ő kalauzol majd el benneteket a főváros, Lima forgalmas utcáin, és mutatja be a város ízeit.
Előző cikkünk epres-bodzás duója, európai ízelőbimbóinkat kielégítő harmonikus páros volt. Most viszont szofisztikáltabb recepteket hoztunk, ahol az édes és sós ízek egyensúlyára építünk, valamint a nyitottságotokra. Mivel ezúttal az eper sós ételekben szerepel majd!
Nincs jobb dolog a tavasszal frissen fejtett, zsenge, édes zöldborsónál. Nem véletlenül tartozik legkedvesebb gyerekkori gasztroemlékeink közé a frissen fejtett borsó édes íze. Egyértelműen munkásabb magunkak fejteni, de megéri azt a kevéske időt. Nem szemfényvesztés, tényleg édesebb a friss borsó, itt leírtuk már a titkot. A zsenge cukorborsónak rövid a szezonja, de most még éppen borsóhegyek állnak a piacokon, ne hagyjátok ki! Egy zöldborsós hétköznapi menüt hoztunk nektek, ami együtt és külön-külön is megállja a helyét.