Előző cikkünkben bemutattuk az édeskömény izgalmas konyhai felhasználási lehetőségeit. Ez az egzotikusnak tűnő, zellerrokon gumó a kecskesajtos grillszendvics után most egy őszi, grillezett, meleg salátába kerül. Kitűnő egytálétel, gyors, könnyen szállítható ebéd vagy vacsora.
Az édeskömény mostoha sorsú, fura egzotikus zöldségként néz ránk a piacok és szupermarketek polcairól ilyenkor ősszel és télen. Ritkán látott, kevéssé ismert zellerrokon, pedig nálunk is megterem. Ezért most bemutatjuk nektek, ki is ő, illetve hogy hány féle izgalmas konyhai felhasználása létezik.
Tombol a padlizsánszezon! A magyar konyha viszont nem ismer túl sok verziót a padlizsánra. A megszokott padlizsánkrém és zakuszka helyett Maki most egy közel-keleti, fűszeres verziót hozott nektek - előételként (pürésítve, mártogatva) és főételként (egyben hagyva, pitával, salátával) is megállja a helyét.
Mi nem azért használjuk fel a zöld paradicsomot - ahogy a Nagyi tanította -, hogy ne vesszen kárba, hanem vadászunk rá a piacok kistermelői kínálatában. Most Chef Maki mutatja meg egyik kedvenc zöld paradicsomos receptjét.
A csirkehús egyszerűségében az a jó, hogy rendkívül jól tud egyéb alapanyagokkal együttműködni. A szezonnak megfelelően ezerféle módon variálhatjuk. Mi most vidám augusztusi színekkel, mediterrán ízekkel ágyaztunk meg neki, és egy görög citromos-rozmaringos sült krumplival osztotta meg a sütőt és a tényérunkat. Hétvégi nagy ebédnek (is) jó lesz.