Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A lencsefőzelék főzése valószínűleg senkiből nem vált ki kitörő lelkesedést, főleg, akinek a menzán kellett elfogyasztania annak idején. Ez az édesköményes változat viszont, ami Colors In The Kitchen blogjáról való, a megrögzött lencsefőzelék-elleneseknél is működhet. A háromféle hagyma és az itthon még mindig kevésbé ismert édeskömény egészen új ízvilágot ad a lencsének.

Az édesköményről, ami a szegényesebb téli zöldségkínálatban izgalmas alapanyagként kerülhet a tányérunkra, itt írtunk.

Édesköményes lencsefőzelék borjúfasírttal

lencse lencsefőzelék fasírt borjúfasírt édeskömény főzelék colors in the kitchen borjú húsgolyó recept

2 finom téli bébiétel

A közhiedelem szerint télen nehéz vitamindús ételeket enni. "A kisbabák hozzátáplálásának szigorú szabályait követve pedig még nagyobb kihívásnak tűnik, hogy tartalmas, egészséges és finom ételeket készítsünk" - írja a Bébispenót blog szerzője. "Feltéve, hogy szeretnénk egy kicsit kreatívabbak lenni, és nem csak az egyszerű almapürében vagy villával összetört burgonya-sárgarépa kombinációban gondolkozunk.

Szerencsére azonban a magyar piacokon rengeteg olyan zöldség kapható télen is, amelyeket kellő nyitottsággal variálva érdekes ízkombinációkat kaphatunk. Hosszan tart pl. a sütőtökszezon, és mivel ez a zöldség amúgy is a babák nagy kedvence, érdemes vele gyakran kísérletezgetni. A répák és egyéb gyökérzöldségek, a hüvelyesek, és sok zöld leveles ebben az időszakban is elérhető, és akkor az almáról még nem is beszéltünk.

A legjobb, ha a bébiételekhez minden hozzávalóból bio minőségűt használunk, de legalább a földben érő zöldségekből és a citrusokból, déli gyümölcsökből vegyünk biót, hogy a babák ne műtrágyázott, növényvédő szerekkel kezelt ételeket kapjanak."

Rozmaringos sütőtökpüré
bébiétel tél bébispenót recept csicseriborsó sütőtök püré főzelék

Nincs jobb dolog a tavasszal frissen fejtett, zsenge, édes zöldborsónál. Nem véletlenül tartozik legkedvesebb gyerekkori gasztroemlékeink közé a frissen fejtett borsó édes íze. Egyértelműen munkásabb magunkak fejteni, de megéri azt a kevéske időt. Nem szemfényvesztés, tényleg édesebb a friss borsó, itt leírtuk már a titkot. A zsenge cukorborsónak rövid a szezonja, de most még éppen borsóhegyek állnak a piacokon, ne hagyjátok ki! Egy zöldborsós hétköznapi menüt hoztunk nektek, ami együtt és külön-külön is megállja a helyét.

Bizonyára jó néhány kezdő megtorpan az olyan recepteket olvasva, amiben egyszerűen csak annyi áll, hogy világos rántást készítünk vagy az ételt behabarjuk. Általában ugyanis nem szoktak külön kitérni ezekre a konyhai alapműveletekre, úgyhogy most ismerkedjünk meg velük, aztán máris bátrabban forgathatjuk azt a fakanalat !


Alap/Főzelék

Egyed fiam a főzeléket, ettől nősz nagyra! Ezt a mondatot gyaníthatóan mind hallottuk már. Ugyan a főzelék igazán finom is lehet, a közétkeztetés keményen dolgozik rajta, hogy egy életre megutáljunk minden zöldséget. Hát lehet szeretni valamit, ami így néz ki? Megtanítjuk újra szeretni, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges (ha megfelelően készítjük), és lehet jó is!



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog