AJÁNLÓ
 
11:12
2015. 11. 20.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
11:12
2015. 11. 20.
Egy igazi téli fogás következik, ami újévi szerencsét hozó ételnek is beillik. És ami...
A bejegyzés folyatódik
 
11:12
2015. 11. 20.
A csicsóka, vagy jeruzsálemi articsóka fontos téli tápanyagforrás. Rosttartalma kb. ötször nagyobb,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:12
2015. 11. 20.
A boeuf bourguignon, vagyis a burgundiai marharagu egy híres egytálétel, amely elkészítéséhez...
A bejegyzés folyatódik
 
11:12
2015. 11. 20.
Ez a fogás a mediterrán életérzést hozza őssze a szezonalitással. Igazi tápláló étel,...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

2 finom téli bébiétel

A közhiedelem szerint télen nehéz vitamindús ételeket enni. "A kisbabák hozzátáplálásának szigorú szabályait követve pedig még nagyobb kihívásnak tűnik, hogy tartalmas, egészséges és finom ételeket készítsünk" - írja a Bébispenót blog szerzője. "Feltéve, hogy szeretnénk egy kicsit kreatívabbak lenni, és nem csak az egyszerű almapürében vagy villával összetört burgonya-sárgarépa kombinációban gondolkozunk. 

Szerencsére azonban a magyar piacokon rengeteg olyan zöldség kapható télen is, amelyeket kellő nyitottsággal variálva érdekes ízkombinációkat kaphatunk. Hosszan tart pl. a sütőtökszezon, és mivel ez a zöldség amúgy is a babák nagy kedvence, érdemes vele gyakran kísérletezgetni. A répák és egyéb gyökérzöldségek, a hüvelyesek, és sok zöld leveles ebben az időszakban is elérhető, és akkor az almáról még nem is beszéltünk. 

A legjobb, ha a bébiételekhez minden hozzávalóból bio minőségűt használunk, de legalább a földben érő zöldségekből és a citrusokból, déli gyümölcsökből vegyünk biót, hogy a babák ne műtrágyázott, növényvédő szerekkel kezelt ételeket kapjanak."

Rozmaringos sütőtökpüré
bébiétel tél bébispenót recept csicseriborsó sütőtök püré főzelék

 

Hozzávalók:

1-2 szelet sütőtök

1 ág rozmaring levelei 

kb. 1 dl babavíz

A nyers, szétdarabolt sütőtököt (több darabot süssünk egyszerre, de csak egyet fogunk felhasználni a püréhez) egy ujjnyi vízre helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ha kivettük, a sütőtök húsát kanalazzuk egy magas falú edénybe, tegyük bele a rozmaringágakat (lehet friss vagy szárított is), és 1 dl vízzel pürésítsük össze nagyon alaposan, hogy a rozmaring minél apróbbá váljon. A baba már fogyaszthatja is. (7 hónapos kortól)

bébiétel tél bébispenót recept csicseriborsó sütőtök püré főzelék

Paradicsomos-kókusztejes csicseriborsópüré

Hozzávalók:

1/2 konzerv paradicsompüré

1/2 üveg csicseriborsó konzerv lecsepegtetve (olcsóbb, ha a nem konzerv csicseroborsót előző éjszaka beáztatjuk egy kis gyömbérrel)

2 dl babavíz

1 dl kókusztej

1 ek kókuszolaj

5 cm póréhagyma darabolva vagy 1 kis fej vöröshagyma

Himalája só, curry

bébiétel tél bébispenót recept csicseriborsó sütőtök püré főzelék

Elkészítése: 

A kókuszolajon megfuttatjuk a hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a curryvel, és felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a kókusztejet is. Összeforralás után alacsony lángon főzzük 12-15 percig. Ha megpuhult a csicseri, akkor botmixerrel simára mixeljük. Ha nagyobb baba vagy a család idősebb tagjai is fogyasztják, lehet csak a felét pürésíteni és visszaönteni a darabos főzelékhez. 
Nagyon finom, egyedi ízvilágú főzelék. (10 hónapos kortól.)

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog