AJÁNLÓ
 
10:02
2016. 10. 18.
Mindig ugyanaz a menü? Unalmasnak tűnik a sonka-tojás-torma kombináció, és szeretnél valami...
A bejegyzés folyatódik
 
10:02
2016. 10. 18.
Gigantikus vacsorák, tengeri herkentyűk és persze pasták: az olaszoknál az étkezés áll...
A bejegyzés folyatódik
 
10:02
2016. 10. 18.
Ez történik, ha egy gasztroblogger körülnéz a hűtőjében, és ezeket az alapanyagokat fedezi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:02
2016. 10. 18.
Egy hűvös februári napot is fel lehet dobni: például egy nyarat idéző mediterrán étellel. Rakottkert...
A bejegyzés folyatódik
 
10:02
2016. 10. 18.
Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként ma egy szezonális, ám mellőzőtt alapanyag felhasználásához...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ez a fogás a mediterrán életérzést hozza őssze a szezonalitással. Igazi tápláló étel, amiből érdemes jó sokat készíteni, mert biztosan el fog fogyni az utolsó morzsáig. A sütőtök és a sajt illata pedig, ami belengi az egész konyhát, talán az egyik legjobb dolog az őszben.

A lasagna "lelke" a sütőtök mellett a besamel mártás, amelyről ebben a posztban írtunk korábban. 

Lasagna sütőtökkel

lasagna olasz konyha sütőtök tél ősz besamel sajt mozzarella

forrás: flick.com - Maggie Hoffmann

 

Hozzávalók a lasagna-hoz:

1/2 doboz (nagyjából 12-15 lap) lasagna tészta

1 közepes sütőtök, meghámozva, a magok eltávolítva, nagyon vékony szeletekre gyalulva

1-2 csokor petrezselyem, durvára vágva

1 csésze reszelt sajt (például füstölt mozzarella, Gruyere, parmezán vagy pecorino)

Hozzávalók a bechamel-hez:

1/2 liter tej , legalább 2.8%-os

100 gramm vaj

6 evőkanál liszt

1/2 fej közepes hagyma, apróra vágva

2 fej fokhagyma, apróra vágva

2 friss zsálya ág, a száruk eltávolítva és finomra vágva ( vagy 1 kiskanál szárított zsálya)

1 kakukkfű ág, a szára eltávolítva

1/2 kiskanál reszelt szerecsendió

1/4 kiskanál őrölt fahéj

só és bors

Elkészítése: 

Helyezd a lisztet egy száraz serpenyőbe és folyamatosan kevergetve pirítsd egy percig. Távolítsd el a serpenyőből. Olvaszd fel a vajat a serpenyőben, add hozzá a hagymát és a fokhagymát és főzd őket egy percig folyamatosan kevergetve. Add a pirított lisztet a keverékhez és keverd addig, míg arany színű masszát kapsz. Habverő segítségével lassan add hozzá a tejet és keverd, míg sima szósz lesz belőle. Fűszerezd, vedd lejjebb a lángot és főzd tovább, míg a szósz besűrűsödik.

A lasagna összeállítása:

Egy sütőedénybe először önts egy kevés bechamelt, majd takard be tésztalapokkal. Fedd be a tésztát újabb bechamel réteggel, petrezselyemmel, reszelt sajttal ,a szeletelt sütőtökkel és ismételd meg párszor a rétegezést. Végül borítsd be reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben süsd, míg a teteje aranybarna lesz(nagyjából 30 percig).

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog