Ez történik, ha egy gasztroblogger körülnéz a hűtőjében, és ezeket az alapanyagokat fedezi fel benne: padlizsán, spenót, túró. Selectfood receptje.
Padlizsános-spenótos-túrós cannelloni
Hozzávalók:
- 28 db cannellonicsőhöz
- 600 g spenót megpucolva
- 500 g padlizsán meghámozva és kisebb darabokra vágva
- 375 g ricotta vagy zsírszegény tehéntúró
- 125 g lilahagyma felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 3 púpos ek tejföl
- tengeri só
- kb. 15 szem zöld bors frissen őrölve a mártáshoz
- olívaolaj (0,5 dl)
- néhány deka vaj,fehér búzaliszt és bő fél liter tej a besamelhez
- frissen reszelt parmezán
Elkészítés:
A finomra aprított lilahagymát és a fokhagymát üvegesítsük meg egy kevés olívaolajon. Pároljuk meg rajta először a padlizsánkockákat, majd a spenótleveleket is. Mikor a spenót összeesett és a padlizsán is megpuhult, tegyük az egészet egy szűrőbe és csepegtessük jól le.
Készítsük el a besamelt.
A szűrőből tegyük át egy edénybe a lecsepegtetett zöldségeket, sózzuk és borsozzuk meg, villával keverjük hozzá a ricottát és a tejfölt.
Tegyünk a mártásból egy hőálló tál aljára, majd fektessük rá a töltelékkel megtöltött cannelloni csöveket. A tetejére ismét öntsünk mártás, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal.
190°-os sütőben 30-35 perc alatt süssük a tésztát al dente-re, tetejét aranybarnára.