AJÁNLÓ
 
06:11
2015. 10. 16.
Azt hiszem, hogy minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez egy csodás cannellonirecept"...
A bejegyzés folyatódik
 
06:11
2015. 10. 16.
A rizottókat rengetegen szeretik, még akkor is, ha a mezei párolt rizshez képest némileg macerásabb...
A bejegyzés folyatódik
 
06:11
2015. 10. 16.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
 
06:11
2015. 10. 16.
Kevés népszerűbb előétel van manapság, mint a padlizsánkrém. Többségünk ezen kívül...
A bejegyzés folyatódik
 
06:11
2015. 10. 16.
A padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Cannelloni túróval, padlizsánnal

Ez történik, ha egy gasztroblogger körülnéz a hűtőjében, és ezeket az alapanyagokat fedezi fel benne: padlizsán, spenót, túró. Selectfood receptje. 

Padlizsános-spenótos-túrós cannelloni

 

Hozzávalók:
- 28 db cannellonicsőhöz
- 600 g spenót megpucolva
- 500 g padlizsán meghámozva és kisebb darabokra vágva
- 375 g ricotta vagy zsírszegény tehéntúró
- 125 g lilahagyma felaprítva 
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva 
- 3 púpos ek tejföl
- tengeri só
- kb. 15 szem zöld bors frissen őrölve a mártáshoz
- olívaolaj (0,5 dl)
- néhány deka vaj,fehér búzaliszt és bő fél liter tej a besamelhez
- frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
A finomra aprított lilahagymát és a fokhagymát üvegesítsük meg egy kevés olívaolajon. Pároljuk meg rajta először a padlizsánkockákat, majd a spenótleveleket is. Mikor a spenót összeesett és a padlizsán is megpuhult, tegyük az egészet egy szűrőbe és csepegtessük jól le. 

Készítsük el a besamelt.

A szűrőből tegyük át egy edénybe a lecsepegtetett zöldségeket, sózzuk és borsozzuk meg, villával keverjük hozzá a ricottát és a tejfölt.

Tegyünk a mártásból egy hőálló tál aljára, majd fektessük rá a töltelékkel megtöltött cannelloni csöveket. A tetejére ismét öntsünk mártás, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal.

190°-os sütőben 30-35 perc alatt süssük a tésztát al dente-re, tetejét aranybarnára.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog