AJÁNLÓ
 
09:35
2015. 08. 17.
A rizottókat rengetegen szeretik, még akkor is, ha a mezei párolt rizshez képest némileg macerásabb...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2015. 08. 17.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2015. 08. 17.
Ez történik, ha egy gasztroblogger körülnéz a hűtőjében, és ezeket az alapanyagokat fedezi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2015. 08. 17.
Kevés népszerűbb előétel van manapság, mint a padlizsánkrém. Többségünk ezen kívül...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2015. 08. 17.
Ha nyár, akkor lecsó! Természetesen ahány ház, annyi lecsós recept létezik. Bár van, aki...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen készítse el, a nyár vége, ősz eleje pedig az az időszak, amikor átadhatjuk magunkat az önfeledt kísérletezésnek.

Zöld Múzsa egy könnyű, de mégis tápláló receptet hozott nekünk, ami önálló fogásként is megállja a helyét.

Fontos, hogy olyan padlizsánt válasszunk, aminek feszes, sötétlila és fényes a héja, ha pedig kicsit benyomjuk,a húsa rugalmas és "visszarúg". A padlizsán kiválasztásánál érdemes a "hímeket" előnyben részesíteni. Jobb az ízük, és kevesebb magot tartalmaznak. A padlizsán alján található "minta" a hímek esetében kerekebb, míg a nőstényeknél hosszúkásabb alakú.

Bátran használjunk sokféle friss zöldfűszert!

Rizses padlizsánsaláta

 

Hozzávalók:

1 db nagyobb padlizsán (vagy két kisebb)
1 bögre rizs (fehér vagy barna)
1 db kápia paprika
1 db sötétzöld ( nem erős ) paprika
3-4 db paradicsom
1 nagy csokor friss petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, tárkony, menta, turbolya ízlés szerint


padlizsán pácolásához:
3 ek. olívaolaj
3 ek. szójaszósz
1 ek.  dijoni mustár
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben).

2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy tálban a pác alkotóelemeit és a feldarabolt padlizsánra öntjük, majd jól átforgatjuk.

3) Hagyjuk állni egy 15-20 percet, hogy az ízek összeérjenek, majd egy felforrósított száraz teflonserpenyőben lepirítjuk a padlizsáncikkelyeket.

4) A legvégén öntsünk alá egy kevés vizet és lefedve 10 perc alatt pároljuk puhára.

5) A paprikákat, a paradicsomot vágjuk apró kockákra, a zöldfűszereket elég, ha durvára metéljük. Miután minden összetevő elkészült, tegyük egy nagy tálba a főtt rizst, a megsült padlizsánt és az összevágott paprikát, paradicsomot, petrezselymet és óvatosan forgassuk össze. Hidegen, melegen tálalva egyaránt kitűnő nyári vega fogás.

További padlizsános receptek itt és itt találhatók.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog