Ez a fogás a mediterrán életérzést hozza őssze a szezonalitással. Igazi tápláló étel, amiből érdemes jó sokat készíteni, mert biztosan el fog fogyni az utolsó morzsáig. A sütőtök és a sajt illata pedig, ami belengi az egész konyhát, talán az egyik legjobb dolog az őszben.
A lasagna "lelke" a sütőtök mellett a besamel mártás, amelyről ebben a posztban írtunk korábban.
Lasagna sütőtökkel
forrás: flick.com - Maggie Hoffmann
Egy finom előétel elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok időt kell a konyhában tölteni. Az alábbi "receptekben" szereplő ételeket néhány perc alatt össze lehet dobni, annyira egyszerűek, éppen ezért remek ötleteket jelenthetnek mindazok számára, akik úgy gondolják, semmi keresnivalójuk a tűzhely mellett. Partifalatoknak, vagy komolyabb menük előételeiként is beválnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az egyszerű fogásokat is jó minőségű hozzávalókból készítsük el.
Közel-keleti tahini szósz
A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
Hozzávalók:
Tahini
frissen facsart citromlé
fokhagyma (lereszelve)
só
Meleg víz
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat (a meleg víz kivételével) egy tálban. Hígítsuk annyi vízzel, hogy a keverék méz sűrűségű legyen. Tálalhatjuk többek között sült sütőtökkel, sült sárgarépával, húsgolyóval, sült pitával.
Forrás: Flickr.com - Elana's pantry