Egy finom előétel elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok időt kell a konyhában tölteni. Az alábbi "receptekben" szereplő ételeket néhány perc alatt össze lehet dobni, annyira egyszerűek, éppen ezért remek ötleteket jelenthetnek mindazok számára, akik úgy gondolják, semmi keresnivalójuk a tűzhely mellett. Partifalatoknak, vagy komolyabb menük előételeiként is beválnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az egyszerű fogásokat is jó minőségű hozzávalókból készítsük el.
Közel-keleti tahini szósz
A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
Hozzávalók:
Tahini
frissen facsart citromlé
fokhagyma (lereszelve)
só
Meleg víz
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat (a meleg víz kivételével) egy tálban. Hígítsuk annyi vízzel, hogy a keverék méz sűrűségű legyen. Tálalhatjuk többek között sült sütőtökkel, sült sárgarépával, húsgolyóval, sült pitával.
Forrás: Flickr.com - Elana's pantry
Sárgarépa rapeés (francia sárgarépa-saláta)
Hozzávalók:
1,5 sárgarépa, julienne-re vágva
másfél ek. ecet
másfél ek. olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, és már kész is! Ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel.
Vajas rizs
Ezzel a recepttel a hétköznapi, unalmas rizsből pillanatok alatt valami egészen elképesztő ízvilágot lehet varázsolni.
Hozzávalók:
Párolt rizs (lehetőleg barnarizs, de bármilyen lehet)
fél ek. vaj
minőségi szójaszósz
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, és azonnal tálaljuk.
Mozarella barackkal
Az egyik legkönnyebb és legfinomabb előétel, de az olivaolaj minőségében nem köthetsz kompromisszumot!
Hozzávalók:
friss mozzarella, kis darabokravágva
fél doboz barackkompót, szintén kis darabokra vágva
olívaolaj
frissen őrölt bors
Elkészítése:
Keverjük össze a mozzarellát és a barackot. Permetezzünk rá olívaolajat és ízesítsük a borssal.