AJÁNLÓ
 
11:00
2014. 11. 17.
A sötét és hűvös őszi estéken az egyik legjobb program egy beszélgetős, falatozós...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2014. 11. 17.
Előtel. Valaki szerint úri passzió, mások szerint elengedhetetlen része a menüsornak. Ha valamikor,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2014. 11. 17.
Szeretjük a céklában, hogy azon túl, hogy egész télen könnyen elérhető, igen változatos...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2014. 11. 17.
Elkezdődött a birsalmaszezon, és ha eddig nem kerültetek közelebbi kapcsolatba ezzel a gyümölccsel,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2014. 11. 17.
Körülbelül 40.000 féle rizst tartanak nyilván világszerte, így első körben a rizsfélék...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Egyperces "receptek"

Egy finom előétel elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok időt kell a konyhában tölteni. Az alábbi "receptekben" szereplő ételeket néhány perc alatt össze lehet dobni, annyira egyszerűek, éppen ezért remek ötleteket jelenthetnek mindazok számára, akik úgy gondolják, semmi keresnivalójuk a tűzhely mellett. Partifalatoknak, vagy komolyabb menük előételeiként is beválnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az egyszerű fogásokat is jó minőségű hozzávalókból készítsük el. 

Közel-keleti tahini szósz

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.

Hozzávalók:

Tahini
frissen facsart citromlé
fokhagyma (lereszelve)

Meleg víz

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat (a meleg víz kivételével) egy tálban. Hígítsuk annyi vízzel, hogy a keverék méz sűrűségű legyen. Tálalhatjuk többek között sült sütőtökkel, sült sárgarépával, húsgolyóval, sült pitával. 

Forrás: Flickr.com - Elana's pantry

Sárgarépa rapeés (francia sárgarépa-saláta)

Hozzávalók: 

1,5 sárgarépa, julienne-re vágva
másfél ek. ecet
másfél ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat, és már kész is! Ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel.


Vajas rizs

Ezzel a recepttel a hétköznapi, unalmas rizsből pillanatok alatt valami egészen elképesztő ízvilágot lehet varázsolni.

Hozzávalók:

Párolt rizs (lehetőleg barnarizs, de bármilyen lehet)
fél ek. vaj
minőségi szójaszósz

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat, és azonnal tálaljuk.

Mozarella barackkal

Az egyik legkönnyebb és legfinomabb előétel, de az olivaolaj minőségében nem köthetsz kompromisszumot!

Hozzávalók:

friss mozzarella, kis darabokravágva
fél doboz barackkompót, szintén kis darabokra vágva
olívaolaj 
frissen őrölt bors

Elkészítése:

Keverjük össze a mozzarellát és a barackot. Permetezzünk rá olívaolajat és ízesítsük a borssal.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog