AJÁNLÓ
 
09:00
2014. 12. 19.
Ha még töröd a fejed, hogy mi lenne az a menü, ami különleges is, egyben könnyen elkészíthető,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2014. 12. 19.
Maki Stevenson séf, a Makifood Főzőiskola alapító oktatója adott nekünk tippeket a menü...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2014. 12. 19.
Egy héttel az ünnepek előtt még bizonyára többségünknek fejtörést okoz néhány ajándék beszerzése....
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2014. 12. 19.
Gigantikus vacsorák, tengeri herkentyűk és persze pasták: az olaszoknál az étkezés áll...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2014. 12. 19.
A legtöbb gyerekkori ízélményünk a karácsonyhoz kapcsolódik, jó visszaemlékezni a régi kiadós...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Karácsonyi vendégváró falatkák

Előtel. Valaki szerint úri passzió, mások szerint elengedhetetlen része a menüsornak. Ha valamikor, akkor karácsonykor nem érdemes kihagyni, mi legalábbis erre szavazunk. Többségünk ráadásul ilyenkor szívesen kipróbál valami új, pikáns, izgalmas ízvilágot. A menü összeállításakor sok minden múlik az előételen. Ha jó a választásunk, jó a recept, és (követve az instrukciókat) az elkészítést is siker koronázza, némileg csillapítja az vendégsereg étvágyát, de  közben kedvet csinál a folytatáshoz. Íme egy tuti tipp, egyenesen Maki séf konyhájából. 

Pikáns lazacfalatkák

Hozzávalók 4 főre:

2 ek. tamarindpaszta
2 ek. gyömbérpüré
1 ek. paradicsompüré
1 tk. fűszerkömény
1 tk. örölt édeskömény
1 tk. füstölt paprika
2 darab friss lazacfilé, kb. 8 cm hosszú és 4 cm átmérőjű
1 tk. extraszűz olívaolaj
1 tk. mák (opcionális)
Só, bors

Elkészítése:

Elkészítjük a pácot: összekevrejük a tamarind pasztát, a paradicsompürét és a fűszereket egy edényben. A lazacfiléket bepácoljuk (a pác felét használjuk fel), majd folpackba tekerve tálba helyezzük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Amikor ez letelt, eltávolítjuk a pácot a lazacfiléről - a lehető legtöbbet-, majd egy papírtörlővel megszárítgatjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Kibélelünk egy tepsit papírral, és grill üzemmódra állítjuk a sütőt. A tepsibe tesszük a lazacot és 6 percig sütjük úgy, hogy közben egyszer megfordítjuk (a lazac mindkét oldalát ugyanannyi ideig sütjük).

Kivesszük a lazacot a sütőből, és a maradék pácot a halra locsoljuk. A fagyasztóba tesszük, hogy gyorsan lehűljön. Ha ez megtörtént, egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Crostinival, kaporral/snidlinggel és tejszínnel tálaljuk.

Céklasaláta tárkonnyal és kecskesajttal

Egy egyszerű saláta recept Makitól, amely kiváló lehet előételként tálalva. Könnyű elkészíteni, csak annyi időt vesz igénybe, amíg a céklák megsülnek és megpuhulnak.

Érdemes ezt az egészséges zöldséget minél többet fogyasztanunk antéli időszakban. Kiváló vérképző hatása van, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza.

Hozzávalók:
- 4-6 közepes cékla, megmosva és megszárítva
- olívaolaj
- friss tárkonylevelek
- 1 kis tömb kecskesajt, felszeletelve
- só és bors
- vörösborecet

Elkészítése:

Dörzsöljük be a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal. Csomagoljuk őket alufóliába és süssük a sütőben 180 fokon, amíg megpuhulnak. Húzzuk le a héjukat és vágjuk fél centiméter vastag szeletekre, valamint a végeit közepes kockákra. Fűszerezzük a céklakockákat és szeleteket, majd locsoljuk meg az ecettel és a durvára vágott tárkonnyal. Tálaljuk a szeletekre vágott kecskesajttal.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog