Reggeli? A rohanásban sokszor elfeledkezünk róla. Ha a hétköznapokon nem is, hétvégén érdemes egy-egy kiadósabb, kicsit időigényesebb reggelivel indítani a napot. A Húsmentes Hétfő alkalmából most vegetáriánus, tápláló és finom reggeliket ajánlunk bloggereinktől.
Vegán banános mandulavajas gofri (Zizi kalandjai)
Hozzávalók kb. 5-6 db-hoz:
- 1 db érett (kissé megbarnult) banán, villával pépesre törve
- 2 teáskanál mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál chia mag
- 1/4 teáskanál só
- 1 és 1/2 bögre mandulatej (rizstej és zabtej is használható)
- 1 bögre és 4 teáskanál tönköly fehérliszt
- kókuszzsír, sütéshez
Nincs jobb dolog a tavasszal frissen fejtett, zsenge, édes zöldborsónál. Nem véletlenül tartozik legkedvesebb gyerekkori gasztroemlékeink közé a frissen fejtett borsó édes íze. Egyértelműen munkásabb magunkak fejteni, de megéri azt a kevéske időt. Nem szemfényvesztés, tényleg édesebb a friss borsó, itt leírtuk már a titkot. A zsenge cukorborsónak rövid a szezonja, de most még éppen borsóhegyek állnak a piacokon, ne hagyjátok ki! Egy zöldborsós hétköznapi menüt hoztunk nektek, ami együtt és külön-külön is megállja a helyét.
Nem kell, hogy a húsvétról a kőkeményre főtt, fullasztó főtt tojások jussanak eszünkbe. Rengeteg izgalmas módja létezik a tojás elkészítésének (pl: közel-keleti shakshuka, olasz frittata, stb.). Most megmutatunk nektek pár egyszerű és gyors tojásételt, melyeket bátran kombinálhattok szezonális alapanyagokkal, és izgalmasabbá tehetitek vele a húsvéti reggelit.
Itt a jó idő, így hétvégén a közös családi, baráti étkezéseket is kiköltöztethetjük a szabadba. A piknikezéshez szükséges kellékekről és hasznos tippekről már írtunk, most könnyen elkészíthető, tárolható és szállítható ételekkel, süteményekkel, salátékkal, sültekkel töltjük meg a piknikkosarakat.