AJÁNLÓ
 
09:15
2015. 04. 13.
A French brunch fogalma egyet jelent a bőséges, ráérős, reggelivel és a változatos, izgalmas...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 04. 13.
Mindig ugyanaz a menü? Unalmasnak tűnik a sonka-tojás-torma kombináció, és szeretnél valami...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 04. 13.
Vajon lehetséges megunni a medvehagymát? Mire bekövetkezne ez az esemény, kedvenc első tavaszi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 04. 13.
Nem biztos, hogy egy rohanós, hétköznapi reggelire fogjuk elkészíteni, de ha van rá időnk,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2015. 04. 13.
A smoothie népszerűsége töretlen, nem véletlenül. Könnyű elkészíteni, tápláló, és...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Tavaszi vega reggelik

Reggeli? A rohanásban sokszor elfeledkezünk róla. Ha a hétköznapokon nem is, hétvégén érdemes egy-egy kiadósabb, kicsit időigényesebb reggelivel indítani a napot. A Húsmentes Hétfő alkalmából most vegetáriánus, tápláló és finom reggeliket ajánlunk bloggereinktől.

Vegán banános mandulavajas gofri (Zizi kalandjai)

Hozzávalók kb. 5-6 db-hoz:
– 1 db érett (kissé megbarnult) banán, villával pépesre törve
– 2 teáskanál mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
– 2 teáskanál frissen facsart citromlé
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál fahéj
– 1 teáskanál chia mag
– 1/4 teáskanál só
– 1 és 1/2 bögre mandulatej (rizstej és zabtej is használható)
– 1 bögre és 4 teáskanál tönköly fehérliszt
– kókuszzsír, sütéshez

 

Elkészítése:

Egy tálban törjük pépesre a felszeletelt banánt. Adjuk hozzá a citromlevet, mandulavajat, chia magot, fahéjat, sót és keverjük el. Öntsük hozzá a mandulatej felét, majd lassan kezdjük el adagolni hozzá a lisztet. A végén öntsük hozzá a maradék mandulatejet és keverjük simára.

Melegítsük fel a gofrisütőt, kenjük be kókuszzsírral és süssük ki a gofrikat. Ha tányérra tesszük gyorsan megpuhulnak, ha rácson hagyjuk kihűlni, akkor tovább maradnak ropogósak, de egy idő után így is megpuhulnak. Én mindkét változatot szeretem.

Spenótos-zöldborsós-újhagymás frittata fűszeres morzsával (Colors in the kitchen)

Hozzávalók (10 muffinhoz vagy egy 15*20 cm-es tepsibe, vagy 18-20 cm-es piteformába):

2 szál újhagyma
120 g friss spenót (tisztítás után 100 g)
50 g friss zöldborsó
2 ek. olívaolaj
4 nagy tojás (L-es)
1 ek. zsíros tejföl
1 csapott ek. (tönköly) finomliszt
só, bors
(nem vega verzióhoz 50 g házi pulykakolbász)
80 g kesudió vagy pisztáca (vagy vegyesen)
40 g reszelt parmezán

1 kk. cayenne bors, vagy ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A spenótot alaposan megmossuk, a vastag szárakat letépkedjük, salátacentrifugában szárítjuk, majd csíkokra vágjuk. A zöldborsót lobogó sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük.

Az olajon a hagymát kissé átsütjük, majd hozzáadjuk a spenótot és egy kevés sót. Éppen csak egy percig kevergetjük, míg a spenót összeesik. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót és félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).

Előkészítjük a fűszeres morzsát. A kesudiót és/vagy pisztáciát felaprítjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, egy kevés sót és nagyjából 1 kk. (vagy ízlés szerint) cayenne borsot.



A tojásokat habverővel kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és beleszitáljuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a zöldségeket.

Kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük (a muffinformákat félig töltsük meg). Rászórjuk a morzsát, majd az előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt megsütjük. A végén érdemes 1-2 percet grill fokozatra kapcsolni, hogy a morzsa megpiruljon.


Frissen, de akár újramelegítve is tökéletes.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog