AJÁNLÓ
 
10:25
2016. 03. 21.
Egy nagyon könnyen elkészíthető, abszolút kezdő konyhatündérek számára is bevethető receptet...
A bejegyzés folyatódik
 
10:25
2016. 03. 21.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
10:25
2016. 03. 21.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:25
2016. 03. 21.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
 
10:25
2016. 03. 21.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Vajon lehetséges megunni a medvehagymát? Mire bekövetkezne ez az esemény, kedvenc első tavaszi zöldünk már el is tűnik a piacokról és az erdőkből. Éppen ezért használjuk ki, amíg lehet!

A Homebisztro által elkészített recept nemcsak medvehagymával, hanem spenóttal is nagyon finom - ha valaki eetleg besokallt volna a medvehagymától. A palacsinta lime-os fűszervajjal szerepel - nagyon finom, friss és különleges az íze.

"Viszont a palacsintát mártás nélkül nem ajánlom, így két másik lehetőséget is ajánlok hozzá, ami szintén finom, és közelebb is áll az itthoni ízlésvilághoz" - írja a szerző.

"Köretként egy egyszerű salátát készítettem, kb. 100g rukkolához, vagy salátamixhez vagy madársalátához vagy bébispenóthoz öntetként mindössze kb. 4 evőkanál olívaolajat, egy kiskanál sherry ecetet tettem, majd sóval és borssal ízesítettem. Lehet hozzáadni még 10-12 felezett koktélparadicsomot, vagy nagyon finom hozzá még ez a tavaszi saláta is."

Medvehagymás alacsinta lime-os fűszervajjal

recept tavasz medvehagyma spenót homebisztro palacsinta lime yotam ottolenghi reggeli tejföl

 

Hozzávalók a palacsintához, 3-4 főre:

250g medvehagyma (vagy spenót vagy bébispenót)
egy szűk evőkanál vaj
55g sima liszt
55 g teljes kiőrlésű liszt
másfél kiskanál sütőpor
1 tojás (M-es vagy nagyobb méret)
50g olvasztott vaj
½ teáskanál só
kevés bors
1 teáskanál római kömény**
150 ml tej
100g újhagyma kis karikákra vágva
ízlés szerint egy-két friss chili vagy egy kevés chili pehely (elhagyható)
A sütéshez kb. 2-3 evőkanál olaj

Hozzávalók a lime-os vajhoz:

100g puha vaj
1 lime héja
másfél evőkanál lime lé
¼ teáskanál só
½ teáskanál fehérbors vagy bors
1 bő evőkanál korianderzöld
1 kisebb gerezd fokhagyma
ízlés szerint kb. ¼ chili pehely (elhagyható)
vagy:

Hozzávalók a rozmaringos fűszervajhoz:

100g puha vaj
1 szűk evőkanál friss rozmaring vagy kakukkfű apróra vágva
1 citrom héja
1 gerezd fokhagyma
só, bors
vagy:

Hozzávalók a petrezselymes tejfölhöz:

1 pohár tejföl
1- másfél evőkanál petrezselyem apróra vágva
1 duci gerezd fokhagyma zúzva
só, bors

recept tavasz medvehagyma spenót homebisztro palacsinta lime yotam ottolenghi reggeli tejföl

Elkészítése:
1. lépés (medvehagyma vagy spenót)
Serpenyőben enyhe lángon kevés vajon kissé fonnyasszuk meg. Terítsük ki konyharuhára vagy papírra, és itassuk le a nedvességet. Hagyjuk kihűlni és amennyire tudjuk csavarjuk ki. Vágjuk fel kis darabokra és tegyük félre.

2. lépés (palacsinta)
A palacsintához keverjük simára a lisztet, sütőport, tojást, tejet, olvasztott vajat, sót, római köményt. Adjuk hozzá a chilit ha használunk, az újhagymát és a spenótot, majd keverjük el.

3. lépés (palacsinta)
Vastag falú serpenyőben kis olajon kb. 7 centis átmérőjű palacsintákat süssünk. Mindkét felükön két-két percig. Tegyük papírtörlőre, és melegen tálaljuk, salátával és valamelyik fűszervajjal vagy mártással.

4. lépés (fűszervajhoz)
Tegyük a puha vajat egy tálba, és keverjük hozzá az összes hozzávalót. Ha a tejfölös öntetet használjuk, szintén csak el kell keverni.

Megjegyzések:

*Medvehagymával a fokhagyma elhagyható a receptből. Lehet egy próbát tenni spenóttal, de rukkolával is.
** A római kömény nem egyenlő a köménnyel! A fűszer por legyen, így ha egész római (vagy édes-) köményünk van otthon, akkor mozsárba zúzzuk porrá. Úgy a legfinomabb.

Ha nem ennénk meg az összes palacsintát, praktikus annyit kisütni amennyit megeszünk, és a nyers masszát hűtőbe tenni. Letakarva kb. 2 napig eláll.

Yotam Ottolenghi receptje alapján.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog