Zokniban alszol? Hideg kezed, lábad? Gyakran vagy náthás és nem tudod az okát? Hőérzetünkön megfelelő táplálkozással rengeteget változtathatunk! Szerzőnk Poór Balázs, a kínai gyógyító konyha szakértőjének az óráján járt a Makifood Főzőiskolában. A hagyományos kínai orvoslás nem tesz különbséget étel és gyógyszer között. Ha megfogadod tanácsait, felvértezheted magad a téli nyavalyák ellen.
Téli vitaminforrásaink c. cikksorozatunkban legutóbb a gyökérzöldségekről írtunk (sárgarépa, fehérrépa, zeller), melyeket ritkán hagyunk egy-egy étel főszereplőjeként önállóan is érvényesülni. Így Húsmentes Hétfői receptként most egy egyszerű, gyors, különlegesen fűszerezett vitaminbomba répakrémlevest hoztunk nektek.
Téli zöldségeket és gyümölcsöket számba vevő sorozatunkban már szó volt egy népszerű gyökérzöldségről, a cékláról. Most szólóban kevésbé elismert rokonaihoz szeretnénk kedvet csinálni, akiket leggyakrabban hús- vagy zöldséglevesben és vadas szószban látunk. Egyenként bemutatjuk őket, és személyiségüket kiemelő recepteket is keresünk hozzájuk.
Előző cikkünkben hosszasan éltettük a káposztaféléket, mint fontos téli vitaminforrásainkat. Húsmentes Hétfői receptsorozatunkban így most különösen aktuális. A korhelyleves, vagy savanyú káposzta leves klasszikus újévi fogás. Vegetáriánus szerzőnk , Nagy Zita (Zizi kalandjai) most egy vega, még több szezonális zöldséggel felturbózott verzióját hozta el nektek. Vitamin- és energiabomba egytálétel!
A szezonális téli zöldségkínálatban a káposztafélék biztos pontot jelenthetnek. Jó tárolhatóságuk, eltarthatóságuk miatt - egész télen frissen kaphatók, a savanyú káposzta magas vitamintartalma pedig sok friss gyümölcsével vetekszik. Gondoltátok volna, hogy a karfiol és a brokkoli is a káposztafélék családjába tartozik?