Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Közeledik a karácsony, sokan már tervezgetik az ünnepi menüt. Homebisztro gasztrobloggerünk egy olyan kuglófot ajánl, melynek elkészítése nem több 25 percnél. Ha van kedvünk, ünnepek előtt kipróbálhatjuk a receptet, bár, ha pontról pontra követjük az utasításokat, biztosan nem fogunk mellé akkor sem, ha karácsonykor készítjük el először.

karácsony reggeli sütemény kuglóf

Hozzávalók:

- 230g puha teavaj

- 250g barna cukor

- 20g fehér cukor

- 6 tojás (M-es méret)

- 1 narancs reszelt héja

- 420g sima búzaliszt (átszitálva)

- 1 evőkanál + 1 tk (20ml) speculoos fűszerkeverék (hasonló a mézeskalács fűszerkeverékhez, készen is kapható, lásd megjegyzések)

- fél tk.fahéj

- 50g mandula kissé megtörve (elhagyható)

- 50g aszalt meggy (elhagyható)

- 1 rúd vanília

- ¼ kiskanál sütőpor

- ¼ kiskanál szódabikarbóna

- 250g (250ml) natúr joghurt

Hogy kerül a bodza a palacsintába?

A bodza nem csak limonádéba, hanem joghurtos palacsintatésztába is kerülhet. Finom bodzaaromás palacsinták készülhetnek így - ráadásul pillanatok alatt. A Colors in the kitchen blog receptje következik.

Bodzavirágos palacsinta eperrel, joghurttal

Hozzávalók (20-22 darab 10 cm-es átmérőjű palacsintához, 4 főre elegendő):

2 tojás
1 csapott ek. nyírfacukor
250 g joghurt
2 csipetnyi só
3 ek. olaj
50 ml (szűrt)víz- szénsavmentes
150 g tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
6 (nagy) bodzavirág (szárai nélkül)

Tavaszi vega reggelik

Reggeli? A rohanásban sokszor elfeledkezünk róla. Ha a hétköznapokon nem is, hétvégén érdemes egy-egy kiadósabb, kicsit időigényesebb reggelivel indítani a napot. A Húsmentes Hétfő alkalmából most vegetáriánus, tápláló és finom reggeliket ajánlunk bloggereinktől.

Vegán banános mandulavajas gofri (Zizi kalandjai)

Hozzávalók kb. 5-6 db-hoz:
- 1 db érett (kissé megbarnult) banán, villával pépesre törve
- 2 teáskanál mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál chia mag
- 1/4 teáskanál só
- 1 és 1/2 bögre mandulatej (rizstej és zabtej is használható)
- 1 bögre és 4 teáskanál tönköly fehérliszt
- kókuszzsír, sütéshez

Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát néhány vadon termő ehető növényről, gyümölcsről és visszatesszük őket, oda ahová valók, asztalra, tányérra, kamra polcára. Izgalmas kísérleti receptek következnek faeperre és a most érő mákra!


Allergénmentes cikksorozatunk előző részében bemutattuk a különböző - otthon is készíthető - növényi tejeket előnyeikkel és hátrányaikkal együtt. Osztottunk-szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a mandulatej az egyik legfinomabb a növényi tejek közül, szuperül gőzölhető (pl. capuccinonak). Sőt, házilag is pofonegyszerű elkészíteni! Itt a tuti recept hozzá.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog