Igen, mostanában elég sok borsós és epres receptet kaptatok tőlünk, de nem bírjuk ki, hogy még egy (két!) reggeli recepttel meg ne ajándékozzunk titeket. Jön a hosszú hétvége, lehet komótosan reggelizni. Ehhez pedig egy édes epres és egy sós, borsós palacsinta receptet is kaptok inspirációnak. Ne felejtsétek el, eper és cukorborsó szezon van, egész évben ez után sóvárgunk!
A természet tudja, hogy az évszakok és a hőmérséklet változásával mire van szükségünk. Tavasszal friss, zöld leveleket és hajtásokat kívánunk, és a természet is ezt kínálja - például friss spenót, zsenge cukkini, fiatal tök és káposzta, medvehagyma, zsenge borsó és spárga formájában. Most a legzsengébb, legfiatalabb spenótlevelekből készítettünk - elsősorban főzés nélkül - háromféle ételt/italt.
Ha gyors és látványos húsvéti reggelire volna szükség az utolsó pillanatban, ne állajtok neki kelt kalácstésztával bíbelődni. (Azt hagyjátok inkább egy nyugodt hétvégi reggelre.) Ez a sütőporos scone ("szkón"=pogácsaszerű tészta) nem kíván kelesztést, pikk-pakk összeállítható, édesen és sósan is tölthető. Mi most friss, tavaszi reteklevél pestóval készítettük - kenyér helyett, a sonka-tojás, mindenféle ünnepi tojásreggelik mellé - vagy ahogyan szeretnétek.
Nem kell, hogy a húsvétról a kőkeményre főtt, fullasztó főtt tojások jussanak eszünkbe. Rengeteg izgalmas módja létezik a tojás elkészítésének (pl: közel-keleti shakshuka, olasz frittata, stb.). Most megmutatunk nektek pár egyszerű és gyors tojásételt, melyeket bátran kombinálhattok szezonális alapanyagokkal, és izgalmasabbá tehetitek vele a húsvéti reggelit.
Mi is készülünk már a húsvétra. Előző cikkünkben házilag készíthető gasztro ajándékok, sütemények, kekszek, bonbonok receptjét osztottuk meg veletek, most pedig egy jól bevált ünnepi kalácsreceptet variálunk tovább, és töltünk meg mindenféle jóval. A húsvéti reggeli egyik főszereplője lehet ez a sokféleképpen variálható kalács. De bármelyik hétvégi, ünnepi reggeli alkalmával sikert aratna.