A bodza nem csak limonádéba, hanem joghurtos palacsintatésztába is kerülhet. Finom bodzaaromás palacsinták készülhetnek így - ráadásul pillanatok alatt. A Colors in the kitchen blog receptje következik.
Bodzavirágos palacsinta eperrel, joghurttal
Hozzávalók (20-22 darab 10 cm-es átmérőjű palacsintához, 4 főre elegendő):
2 tojás
1 csapott ek. nyírfacukor
250 g joghurt
2 csipetnyi só
3 ek. olaj
50 ml (szűrt)víz- szénsavmentes
150 g tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
6 (nagy) bodzavirág (szárai nélkül)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, sót, olajat és a (szűrt)vizet. A liszteket a sütőporral és szódabikarbónával elkeverjük és a masszába szitáljuk. Végül a bodzavirágokat is beletesszük (a bodza szára ne kerüljön bele).
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk. Kisebb merőkanállal 3 kupacot szedünk a forró serpenyőbe és hagyjuk elterülni (vagy kicsit rá is segítünk, hogy szép kerek legyen mindhárom palacsinta). Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként cseppentsünk egy pici olajat a serpenyőbe.
Tálaljuk juharsziruppal vagy joghurttal és friss eperrel.