Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Nyársaljunk csirkét!

Megint egy olyan étel következik, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha a pácot előre elkészítjük. Ha szeretnénk egy kis színt vinni a hétköznap esti csirkevacsorákba, jó megoldás lehet bambusznyárson sütött gyömbéres csirkefalatokat készíteni színes, fűszeres sült zöldségek társaságában.

A téli grillezés szépségeiről korábban már írtunk, így most csak arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a bambusznyársakat áztassuk a sütés előtt vízbe. Így a nyáraks nem égnek meg sütés közben és a sült hús is könnyebben leválik róluk. A receptet Nóri mindenmentes konyhájából kaptuk.

Egyperces "receptek"

Egy finom előétel elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok időt kell a konyhában tölteni. Az alábbi "receptekben" szereplő ételeket néhány perc alatt össze lehet dobni, annyira egyszerűek, éppen ezért remek ötleteket jelenthetnek mindazok számára, akik úgy gondolják, semmi keresnivalójuk a tűzhely mellett. Partifalatoknak, vagy komolyabb menük előételeiként is beválnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az egyszerű fogásokat is jó minőségű hozzávalókból készítsük el.

Közel-keleti tahini szósz

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.

Hozzávalók:

Tahini
frissen facsart citromlé
fokhagyma (lereszelve)

Meleg víz

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat (a meleg víz kivételével) egy tálban. Hígítsuk annyi vízzel, hogy a keverék méz sűrűségű legyen. Tálalhatjuk többek között sült sütőtökkel, sült sárgarépával, húsgolyóval, sült pitával.

Forrás: Flickr.com - Elana's pantry

Az előző posztban megírtuk, hogy miért jó, ha a gyerekek is részt behetnek a főzésben, és azt is, hogy mire kell figyelni, hogyan érdemes elkezdeni, milyen tanácsokat érdemes követni. Most következzen egy olyan recept az Édesem blog szerzőjétől, amit könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig biztosan meghozza a kicsik kedvét a következő közös konyhai akcióhoz. Elvégre csoki van benne, egyszerre háromféle.

Mint tudjuk, muffint még a legeslegkezdőbb háziasszony is képes megsütni, így ez a recept arra is tökéletes, hogy ne csak a gyerekeket, hanem magunkat is szoktassuk a konyhai sikerélményekhez, amennyiben kezdők vagyunk. És a jó öreg triplacsokis megoldás még mindig verhetetlen.

Ezentúl havonta egy alkalommal húsmentes hétfői recepttel (vagy menüvel) jelentkezünk. Szezonális alapanyagokból, hétköznap is könnyen, gyorsan elkészíthető és szállítható ételek receptjeit hozzuk el nektek blogger szerzőink és a Makifood Főzőiskola tanárainak konyhájából. Hogy ötletet adjunk, inspiráljunk, konyhai kalandozásra hívjunk benneteket a zöldségek és gyümölcsök színes világába. Ezúttal egy közel-keleti kedvencet készítünk el nektek egy kis csavarral. Igazi nyárias, friss, savanykás, könnyű étel a salátával és mentás joghurttal tálalt falafel.


12
»

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog