Friss nyári zöldségek, zöldfűszerek, joghurt, pirított pita és fűszerek. Ez a fattoush. Fantáziánk - és a szezonális zöldségek kínálata - szerint variálhatjuk a belekerülő zöldségeket. Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora!
A lepénykenyér a legősibb kenyérfajta, az élesztő és kovász használatának elterjedése előtt szinte minden nép lepénykenyeret sütött felhevített kő vagy fém lapokon, földbe ásott vagy rakott kemencékben. Sok nemzetnél ezek az autentikus recept alapján készülő kenyerek a mai napig hozzátartoznak a napi étkezésekhez. Most egy izgalmas Föld körüli utazás keretében földrészenként számba vesszük a legnépszerűbb lepénykenyereket.
Ezentúl havonta egy alkalommal húsmentes hétfői recepttel (vagy menüvel) jelentkezünk. Szezonális alapanyagokból, hétköznap is könnyen, gyorsan elkészíthető és szállítható ételek receptjeit hozzuk el nektek blogger szerzőink és a Makifood Főzőiskola tanárainak konyhájából. Hogy ötletet adjunk, inspiráljunk, konyhai kalandozásra hívjunk benneteket a zöldségek és gyümölcsök színes világába. Ezúttal egy közel-keleti kedvencet készítünk el nektek egy kis csavarral. Igazi nyárias, friss, savanykás, könnyű étel a salátával és mentás joghurttal tálalt falafel.
Múlt héten megtudtunk mindent a közel-keleti konyháról és felszereltük a kamrákat egy ezeregyéjszaka meséibe illő főzőcskézésre. Miután ismertettük az elveket, alapanyagokat, fűszereket, most bemutatjuk a legautentikusabb - és otthon is könnyedén elkészíthető - recepteket.
Az arab ételeket alig ismerjük, pedig elszánt húsevőtől elszánt vegáig mindenki talál köztük fogára valót. Gyertek velünk az ezeregy éjszaka konyhájába, szereljük fel a spájzot arab módra!