Csúnya zöldséget venni, osztrigát és humuszt enni menő lesz, húst hússal enni pedig nagyon ciki. A 2015-ös gasztronómiai trendekből válogattunk.
Gasztronómiai trendek
Komló nélküli sörök
A komló nélküli sörféleségek gyógynövényekkel, fűszerekkel és más hozzávalókkal készülnek, a komló keserűsége helyett egyedi ízeket adnak az italhoz, a keserűség pedig eltűnik. Kíváncsiak vagyunk, meddig bírja ez a trend, mi nem jósolunk nagy jövőt neki.
"Ronda" zöldségek és gyümölcsök
A szupermarketekben általában csak a szép zöldségek és gyümölcsök vásárolhatók meg, a túl kicsi vagy túl nagy, tökéletlen formájúak pedig a kukába kerülnek. A "ronda" terményeket népszerűsítő leghíresebb mozgalom egy francia áruházlánc akciójával kezdődött: az üzletek olcsóbban kínálták a szépséghibás zöldségeket és gyümölcsöket, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszer-pazarlásra. Ezzel együtt egyre több, pazarlást csökkentő kezdeményezés születik.
Múlt héten megtudtunk mindent a közel-keleti konyháról és felszereltük a kamrákat egy ezeregyéjszaka meséibe illő főzőcskézésre. Miután ismertettük az elveket, alapanyagokat, fűszereket, most bemutatjuk a legautentikusabb - és otthon is könnyedén elkészíthető - recepteket.