Egyre több olyan mesébe illő történettel találkozunk, ahol a szakmájában sikeres "főhős" úgy dönt, hogy feladja a korábbi hivatását, és azzal foglalkozik, ami igazán érdekli és teljessé teszi az életét. Ez gyakran valamilyen kézműves vagy gasztronómiai tevékenység, amit néha tudatos, több éves tervezés előz meg, máskor pedig néhány nap is elég ahhoz, hogy minden megváltozzon. Kovács Emőke, a balatonfüredi Artis Csokoládéműhely alapítójánál az utóbbi történt.
Az előző posztban megírtuk, hogy miért jó, ha a gyerekek is részt behetnek a főzésben, és azt is, hogy mire kell figyelni, hogyan érdemes elkezdeni, milyen tanácsokat érdemes követni. Most következzen egy olyan recept az Édesem blog szerzőjétől, amit könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig biztosan meghozza a kicsik kedvét a következő közös konyhai akcióhoz. Elvégre csoki van benne, egyszerre háromféle.
Mint tudjuk, muffint még a legeslegkezdőbb háziasszony is képes megsütni, így ez a recept arra is tökéletes, hogy ne csak a gyerekeket, hanem magunkat is szoktassuk a konyhai sikerélményekhez, amennyiben kezdők vagyunk. És a jó öreg triplacsokis megoldás még mindig verhetetlen.