Egyre több olyan mesébe illő történettel találkozunk, ahol a szakmájában sikeres "főhős" úgy dönt, hogy feladja a korábbi hivatását, és azzal foglalkozik, ami igazán érdekli és teljessé teszi az életét. Ez gyakran valamilyen kézműves vagy gasztronómiai tevékenység, amit néha tudatos, több éves tervezés előz meg, máskor pedig néhány nap is elég ahhoz, hogy minden megváltozzon. Kovács Emőke, a balatonfüredi Artis Csokoládéműhely alapítójánál az utóbbi történt.
Nem kell utolsó pillanatban rossz minőségű nyuszicsokiért sorba állni egy - nem túl húsvéti hangulatba hozó - szupermarketben. Nagyon egyszerűen, pár alapanyagból látványos, és a bolti verziónál sokkal egészségesebb húsvéti ajándékokat készíthetünk. Karácsonyi gasztroajándékokat összegyűjtő cikkünk népszerűségén felbuzdulva jöjjenek az ehető húsvéti ajándékok!
Karácsonyi sorozatunk előző részében különleges, forró karácsonyi-téli italokat készítettünk, most pedig saját készítésű gasztro karácsonyi ajándékokkal készülünk tovább az ünnepekre. Mikulásra is könnyen, gyorsan, csak pár alapanyagból elkészíthetünk olyan ajándékokat, melyek minőségben és ízben is vetekednek a bolti kínálattal. Most néhány tippet és receptet kaptok tőlünk - első körben inkább a gyerekek számára kedves mogyorókrém, csokigolyó, szaloncukor, házi (teljesen természetes!) gumicukorkészítésre fókuszálva.