Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A zsenge zöldborsó a kora nyár egyik legfinomabb zöldségféléje. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, érdemes elvonatkoztatni a megszokott leves-főzelék-rizibizi hármastól. Húsmentes Hétfői menünket most teljes egészében ennek az édes, roppanós, zsenge, nyári zöldségnek szenteljük: készül belőle rétes fetával, friss, citromos krémleves és rozmaringos-diós borsófasírt. Egy ilyen menüsor után, nem hiszem, hogy bárki hiányolná a húst.


Nincs jobb frissítő, szomjoltó eledel a nagy melegben mint valami savanykás, lédús, friss zöldség vagy gyümölcs - vagy ezekből készített finomság. És szerencsénkre a természet is tudja, mire van éppen szükségünk: ilyenkor roskadoznak a piacok pultjai a lédús uborkától, paradicsomtól, dinnyétől, őszibaracktól. Júliusi piacmustránkban kedvenc szezonális alapanyagainkat mutattunk be, most pedig egy üde receptcsokrot kaptok szerzőink konyhájából a piacon fellelhető szezonális alapanyagokhoz. Érdemes böngésznetek az izgalmas receptek között, mert például muffint készítünk cukkiniből, jégkását uborkából, meg kenyeret sütünk őszibarackkal és rozmaringgal...

Ezentúl havonta egy alkalommal húsmentes hétfői recepttel (vagy menüvel) jelentkezünk. Szezonális alapanyagokból, hétköznap is könnyen, gyorsan elkészíthető és szállítható ételek receptjeit hozzuk el nektek blogger szerzőink és a Makifood Főzőiskola tanárainak konyhájából. Hogy ötletet adjunk, inspiráljunk, konyhai kalandozásra hívjunk benneteket a zöldségek és gyümölcsök színes világába. Ezúttal egy közel-keleti kedvencet készítünk el nektek egy kis csavarral. Igazi nyárias, friss, savanykás, könnyű étel a salátával és mentás joghurttal tálalt falafel.


A gyümölcsök közül sokak számára az egyik legnagyobb kedvenc az eper. Sajnos maximum egy hónapig élvezhetjük a frissen szedett magyar eper ízét. (Nem, egyáltalán nem hasonlítható össze vele a műanyag dobozban télen is kapható nagy, színtelen, ízetlen spanyol fóliás!) Így érdemes megőrízni belőle pár üveggel lekvár, chutney, dzsemm formájában. A Makifood Főzőiskola tanára, Sárdi Dani most két receptet hozott nektek: a klasszikus eperlekvárét és egy különleges, fűszeres chutney-ét.


Hét elején életmentő konyhai tippeket kaphattatok Chef Makitól kánikulára. Kiderült, mit érdemes enni-inni, mely ételek és italok hűtik le a szervezetünket. Ilyen melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség is. Viszont nincs az az elszánt konyhatündér akinek nagy kedve volna bekapcsolni a sütőt. Jó hírünk, hogy vannak olyan sütemények (igen: torták is!), melyek nem igényelnek sütést, csak egy kis türelmet, hogy kivárjuk míg kellőképpen lehűlnek.


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog