A lecsókészítésre valószínüleg mindenkinek megvan a saját megfellebbezhetetlen receptje, hagyma- és paprikavágási módszere, ízesítési szokásai. A jó lecsó alapja természetesen a jó minőségű hagymán, az ízes paprikán, napon érett paradicsomon múlik legfőképpen, ezekből pedig szerencsére bőven válogathatunk most a piacokon. Talán pont ezen összetevők kézenfekvő elérhetőségén múlik, hogy a lecsóféléknek annyi változata létezik a mediterrán, az észak-afrikai és a közel-keleti konyhákban. Mindegyik tájegység hozzáteszi a maga jellegzetességeit, fűszereit. Vonatkoztassatok el és fűszerezzetek bátran ti is!
A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva. Most a hagyományos genovai pesto elkészítését mutatjuk be, melyből kiindulva könnyedén elkészíthetitek saját fűszereitekkel a saját pesto verziótokat.
Igaz, hogy nem könnyű étel, ám valahogy mégis mindig a nyár, a kánikula és a strandolás jut eszünkbe a lángosról. Ilyen melegben biztos, hogy kimeríti a főétkezés fogalmát, és a húsevők fejében sem hiszem, hogy megfordul, hogy bármi hiányozna a tányérjukról. Chef Maki kecskesajtos céklakrémmel bolondítja meg a strandok klasszikusát.
Az augusztusi piac kincseiből válogatva, szerzőink konyhájából összegyűjtöttünk nektek számos szezonális nyári receptet. Egytől-egyig augusztusi, szezonális alapanyagokból készülő ételek szerepelnek ebben a szép, színes receptcsokorban. Mert a természet tudja legjobban, mire van szükségünk ilyenkor, nagy melegben. Egyetek tökféléket, paradicsomot, és sok-sok dinnyét!
Nagy pizzatörténeti kalauzunkból kiderült, hogyan indult világhódító útjára a pizza, mi a különbség pizza pan, focaccia és a hagyományos pizza között, valamint hogyan is készül a klasszikus, eredeti Pizza Margherita. Most pedig egy dél-olasz pizza receptet kaptok szerzőnktől, Riedl Annamáriától, az olasz konyha specialistájától, a Rozmaring és Csokoládé blog szerzőjétől.