Hétfőn az egyik leghíresebb hideg spanyol krémleves, az ajo blanco receptjét hoztuk el nektek. Ma pedig egy hideg, szintén kenyérrel és olívaolajjal készülő paradicsomos spanyol krémleves receptje érkezik. Nem, ez sem gazpacho!
Nemzeti konyha sorozatunk korábbi cikkében bemutattuk a spanyol konyha alapanyagait/alapételeit, majd a tapas bárok kínálatát (receptekkel). Most - a kánikulára való tekintettel - egy igazi hideg spanyol levesreceptet hoztunk nektek. Ha hideg spanyol levest kiáltunk, ugye mindenkinek a gazpacho jut eszébe? Nem, ez most nem az lesz, mégis tipikus spanyol ételről van szó, tipikus spanyol alapanyagokból...
Hallottatok már olyan öntetről amibe sós kekszet és gomolyát darálnak? (Természetesen chilivel együtt.) Előző cikkünkben szerzőnk, Szegedi Annamari, aki egy ideig Peruban élt, a perui (limai) streetfood világában kalauzolt el minket. Most pedig elleshetünk tőle egy igazi, otthon is könnyen elkészíthető perui "gyorskaját". Krumpli és tojás, nyakon öntve a híres perui huancaina szósszal, mellé egy kis saláta és vörösbor...Igazi nyári vacsora!
Friss nyári zöldségek, zöldfűszerek, joghurt, pirított pita és fűszerek. Ez a fattoush. Fantáziánk - és a szezonális zöldségek kínálata - szerint variálhatjuk a belekerülő zöldségeket. Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora!
Allergénmentes cikksorozatunk előző részében bemutattuk a különböző - otthon is készíthető - növényi tejeket előnyeikkel és hátrányaikkal együtt. Osztottunk-szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a mandulatej az egyik legfinomabb a növényi tejek közül, szuperül gőzölhető (pl. capuccinonak). Sőt, házilag is pofonegyszerű elkészíteni! Itt a tuti recept hozzá.