Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Május végén - június elején találkozhatunk először a zsenge cukorborsóval a piacokon. Ilyenkor már a spárga is elérhető áron kapható, de még zsenge. Érdemes kiélvezni mindkét zöldséget, rövid a szezonjuk, és ilyenkor a legfinomabbak! Kombinálhatjátok bátran más szezonális alapanyaggal. Csak néhány gyors ötlet: a spárga-eper, a borsó-reteklevél (pl. pestó formájában) nagyon jól összeillenek.Húsmentes Hétfői receptsorozatunkban szezonális alapanyagokból hozunk nektek egyszerű, hétköznapi recepteket. A május végi piac kedvencei a zsenge borsó és a spárga. Érdemes szezonális ízek és alapanyagok kombinálásával kísérleztezni, mert a természet nagyon jó konyhafőnök! Ez a két zsenge, üdezöld, tavaszi alapanyag pedig nemcsak látványra illenek össze, de ízre és struktúrára is jó párosnak bizonyulnak a tányéron.

Itt a szezon, sorba nyitnak a "Szedd magad!" eperföldek. Miközben üvegbe zárjuk e csodás piros gyümölcsöt és dzsemet, levárt, szörpöt főzünk, ne felejtsük el az itt és most pillanatát is kiélvezni. Tartsunk eper napot! Mi is ezt tettük: az élénk piros gyümölcsöt illatos bodzával kombináltuk, és most megosztjuk veletek, mi mindent készítettünk ebből az izgalmas duóból.

Legutóbb glutén- és laktózmentes répatortát készítettünk, most pedig tovább döntögetjük a tabukat, és egy alapvetően tejes, cukros, lisztes, tojásos édességet elkészítünk teljesen allergénmentesen, mindenki számára fogyasztható verzióban!

A bodza nagy kedvenc, nem is kell magyaráznunk, hogy miért érdemes gyűjteni. A hagyományos szörpön kívül készülhet belőle még rengeteg minden: limonádé, tea, fagyi, palacsinta, sütemény… Talán még egy hétig gyűjthető - raktározzatok el egy kis tavaszi napsütést egész évre!


Nem véletlenül indítottuk Húsmentes Hétfői recept- és vacsorasorozatunkat a 100fokon, illetve vacsorasorozatunkat a Makifood Főzősikolában. A vegetáriánus konyháról a legtöbb embernek még mindig unalmas és ízetlen ételek jutnak eszébe: elsősorban a rántott sajt, rántott gomba, saláta. Pedig ha körülnézünk a piacon, a zöldségekből és gyümölcsökből sokkal szélesebb - a szívárvány minden színében pompázó - választék áll rendelkezésükre. Tanuljuk meg őket kreatívan használni! Maki most következő receptje egyszerű, könnyű, tavaszias válasz a krumplipürére.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog