AJÁNLÓ
 
06:20
2014. 05. 19.
Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát...
A bejegyzés folyatódik
 
06:20
2014. 05. 19.
Allergénmentes cikksorozatunk előző részében bemutattuk a különböző - otthon is készíthető...
A bejegyzés folyatódik
 
06:20
2014. 05. 19.
Egyre többen jönnek rá, hogy rossz kedvük és közérzetük hátterében a helytelen táplálkozás...
A bejegyzés folyatódik
 
06:20
2014. 05. 19.
Egyre többen iktatnak ki az étrendjükből a környezetünkben bizonyos ételeket, alapanyagokat...
A bejegyzés folyatódik
 
06:20
2014. 05. 19.
Gluténmentesen is lehet könnyen, nagyon jót! Erre bizonyíték a most következő pikk-pakk,...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Legutóbb glutén- és laktózmentes répatortát készítettünk, most pedig tovább döntögetjük a tabukat, és egy alapvetően tejes, cukros, lisztes, tojásos édességet elkészítünk teljesen allergénmentesen, mindenki számára fogyasztható verzióban!

Ennek a desszertnek is úgy álltam neki, mint anno az első főzött mindenmentes fagylaltomnak: nem helyettesíteni akartam az összetevőket, hanem az elejétől újragondolni az egészet. Tulajdonképpen mi is a tiramisu? Kávéval átitatott piskótalapok, közöttük sűrű, zsíros, kissé vaníliás krém, és persze kakaópor szórás. Mire a krémre összeállt bennem az ötlet, szólt az egyik barátnőm, hogy a piskóta meg ugyan legyen már tojásmentes is... Hát miért is ne.
Szóval készítsünk tiramisut cukor, liszt, tejtermékek és tojás nélkül: mert miért is ne lehetne?

Itt írtunk a gluténmentes lisztek használatáról.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

8db piskótakoronghoz:
80g rizsliszt
50g mandulaliszt
100 ml növényi tej
25g kókuszzsír
késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp almaecet
késhegynyi stevia por
1 kk. vaníliaesszencia

A krémhez:
150g kókuszzsír
300 ml növényi tej
200 ml kókuszkrém
1/4 kk. stevia por
1 rúd vanília
2 kk. vaníliakivonat
2 ek. (20g) keményítő (én tápióka keményítőt használtam, de mással is működhet)
1 pohár erős kávé (lehet koffeinmentes is)
kakaó- vagy karobpor a szóráshoz

A recept elkészítési módját a cikk szerzőjének, Andrási Nórának (Nóri mindenmentes konyhája) a blogján olvashatjátok.

Kapcsolódó receptek/cikkek: 
Allergénmentes cikk- és receptsorozatunk  (mindenmentes receptekkel)
Cukormentes (liszt- és tejmentes) sütemény

A 100fok mentora a Makifood Főzőiskola

A Főzőiskola május 26-ai Diabetes konyha kurzusára még van pár hely!
Tervezett menü: 
Nyolckincs leves
Sárga zöldségcurry rizzsel
Serpenyős tofu földimogyoróval
Szong nővér halas tésztája
Laskagomba fokhagymamártással

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog