Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Nemzeti konyha sorozatunk korábbi cikkében bemutattuk a spanyol konyha alapanyagait/alapételeit, majd a tapas bárok kínálatát (receptekkel). Most - a kánikulára való tekintettel - egy igazi hideg spanyol levesreceptet hoztunk nektek. Ha hideg spanyol levest kiáltunk, ugye mindenkinek a gazpacho jut eszébe? Nem, ez most nem az lesz, mégis tipikus spanyol ételről van szó, tipikus spanyol alapanyagokból...

Allergénmentes cikksorozatunk előző részében bemutattuk a különböző - otthon is készíthető - növényi tejeket előnyeikkel és hátrányaikkal együtt. Osztottunk-szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a mandulatej az egyik legfinomabb a növényi tejek közül, szuperül gőzölhető (pl. capuccinonak). Sőt, házilag is pofonegyszerű elkészíteni! Itt a tuti recept hozzá.

Egyre többen jönnek rá, hogy rossz kedvük és közérzetük hátterében a helytelen táplálkozás (és/vagy ételintolerancia) is állhat. Mások elvi vagy ízlésbeli okokból kifolyólag nem fogyasztanak állati eredetű táplálékokat. Minden esetre sem az egészségügyi, sem az elvi okokból "mentes étrendet" folytatóknak nincs könnyű dolga Magyarországon, ahol a legtöbb kávézóban nem elérhető a növényi tej és ha gyorsan ennénk valamit a városban, akkor sem igazán adott allergenmentes opció (a lehetőségek: pogácsa, péksütemény, pizza, kínai, stb). Ezért meg kell tanulnunk magunknak elkészíteni ezeket az ételeket. Háromrészes allergénmentes cikksorozatunk első részében a gluténmentes gabonákkal foglalkoztunk, most pedig a növényi tejek világában kalauzolunk el titeket.

Karácsonyi sorozatunk előző részében különleges, forró karácsonyi-téli italokat készítettünk, most pedig saját készítésű gasztro karácsonyi ajándékokkal készülünk tovább az ünnepekre. Mikulásra is könnyen, gyorsan, csak pár alapanyagból elkészíthetünk olyan ajándékokat, melyek minőségben és ízben is vetekednek a bolti kínálattal. Most néhány tippet és receptet kaptok tőlünk - első körben inkább a gyerekek számára kedves mogyorókrém, csokigolyó, szaloncukor, házi (teljesen természetes!) gumicukorkészítésre fókuszálva.


Kezdőkészlet - Spanyol konyha

Bor, jó minőségű, vékonyra szelt sonka és chorrizo, olívabogyó, tenger gyümölcseivel megpakolt paella. Igazi, nyárias ízvilágú konyha a spanyol. Előző cikkünkben bemutattuk a tapas bárok kínálatát, otthon elkészíthető, könnyű, izgalmas recepteket is kaptatok szerzőink konyhájából. Most tovább tágítjuk a képet, és a spanyol gasztronómia alapjait, alapanyagait ismerhetitek meg nemzeti konyha sorozatunk következő részében.


12
»

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog