Igaz, hogy nem könnyű étel, ám valahogy mégis mindig a nyár, a kánikula és a strandolás jut eszünkbe a lángosról. Ilyen melegben biztos, hogy kimeríti a főétkezés fogalmát, és a húsevők fejében sem hiszem, hogy megfordul, hogy bármi hiányozna a tányérjukról. Chef Maki kecskesajtos céklakrémmel bolondítja meg a strandok klasszikusát.
Legyen szó akár grill köretről, akár levesről, tésztáról, koktélfalatkákról vagy sörkorcsolyáról, könnyedén rendkívül finom ételeket lehet kreálni a paradicsomból. A forró mediterrán nyarat leginkább a különböző zöldfűszerek hozzáadásával lehet megidézni. Öt ilyen mediterrán húsmentes receptet hoztunk, baráti összejövetelekre, grillezésre, lusta vasárnapi délutánokra.
A zsenge zöldborsó a kora nyár egyik legfinomabb zöldségféléje. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, érdemes elvonatkoztatni a megszokott leves-főzelék-rizibizi hármastól. Húsmentes Hétfői menünket most teljes egészében ennek az édes, roppanós, zsenge, nyári zöldségnek szenteljük: készül belőle rétes fetával, friss, citromos krémleves és rozmaringos-diós borsófasírt. Egy ilyen menüsor után, nem hiszem, hogy bárki hiányolná a húst.
Nincs jobb frissítő, szomjoltó eledel a nagy melegben mint valami savanykás, lédús, friss zöldség vagy gyümölcs - vagy ezekből készített finomság. És szerencsénkre a természet is tudja, mire van éppen szükségünk: ilyenkor roskadoznak a piacok pultjai a lédús uborkától, paradicsomtól, dinnyétől, őszibaracktól. Júliusi piacmustránkban kedvenc szezonális alapanyagainkat mutattunk be, most pedig egy üde receptcsokrot kaptok szerzőink konyhájából a piacon fellelhető szezonális alapanyagokhoz. Érdemes böngésznetek az izgalmas receptek között, mert például muffint készítünk cukkiniből, jégkását uborkából, meg kenyeret sütünk őszibarackkal és rozmaringgal...
Ezentúl havonta egy alkalommal húsmentes hétfői recepttel (vagy menüvel) jelentkezünk. Szezonális alapanyagokból, hétköznap is könnyen, gyorsan elkészíthető és szállítható ételek receptjeit hozzuk el nektek blogger szerzőink és a Makifood Főzőiskola tanárainak konyhájából. Hogy ötletet adjunk, inspiráljunk, konyhai kalandozásra hívjunk benneteket a zöldségek és gyümölcsök színes világába. Ezúttal egy közel-keleti kedvencet készítünk el nektek egy kis csavarral. Igazi nyárias, friss, savanykás, könnyű étel a salátával és mentás joghurttal tálalt falafel.