Minden hónapban körülnézünk a piacon, és a szezonális zöldségekhez, gyümölcsökhöz izgalmas recepteket gyűjtünk nektek csokorba. A júniusi piacolás igazi jutalomjáték, a legnagyobb kedvencekből főzhetünk ilyenkor: pirosbogyós gyümölcsöktől és zsenge cukorborsótól roskadoznak az árusok pultjai.
Most már érezni a piaci kínálaton, hogy végre nyár van. A napsütés és az eső jót tett a zöldségeknek és gyümölcsöknek. A hazai termések már többnyire szabadföldiek. Csodás színekben pompázik a piac. Kicsik és nagyok kedvenceitől roskadoznak a pultok: érik az eper, cseresznye, málna, ribizli. Nézzük meg, mi kerül így nyár elején az asztalra!
A spanyol gasztronómia és életmód talán legismertebb hagyománya a "tapasolás". Eredetileg borospoharat lefedő falat volt a tapas, és az egyik bárból a másikba való kószálást jelentette a "tapasolás". Sok bárban ugyanis nincs ülőhely, hiszen egy látogatás nem tart sokáig - pár falat, egy pohár bor, vagy sör után jöhet a következő hely újabb találkozásokkal, újabb falatokkal. Egy-egy bárban óriási a választék, a tapas világa falatnyi méretével ellentétben rendkívül összetett.
Főzni pedig muszáj. Akkor is, ha ezer kis ördög pörög otthon a konyhában - vagy ha egy-két apróság ugyanezt a hatást éri el. Arról nem is beszélve, hogy gyakran ezeknek a csöppségeknek az etetése jelenti a legnagyobb gondot egy anya számára, a túl zöld és túl kerek borsó által okozott sokkhatás vagy éppen az üres tészta diétájuk miatt. Tehát mit lehet csinálni ebben a helyzetben? Főzzünk együtt a gyerekkel!
Spárgamindentudó cikkünkből kiderült, hogyan vásároljunk, tároljunk, pucoljunk és főzzünk spárgát. Most pedig egy teljes menüsort állítunk össze nektek a tavasz (és nyárelő) egyik kedvenc zöldségéből. Gondoltátok volna, hogy desszertként is megállja a helyét?