Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Mindenhol azt halljuk, hogy az olívaolaj egészséges, és ha jót akarunk magunknak és a családnak, akkor extra szűz terméket használjunk. Arról viszont alig esik szó, hogy nem mindegy, hol és milyen körülmények között készül az a bizonyos olívaolaj. Egy igazi "olajdílert" kérdeztünk meg a témáról.

"Az olajfa hazája feltehetően Kis-Ázsia. Az olívabogyóból sajtolt olajat szépítőszerként és gyógyszerként is ismerték, és világításra is használták. Sajtolásával az 1900-es évekig szinte csak a kis családi manufaktúrák foglalkoztak, a kereslet megnövekedése hívta életre a nagy ipari előállítást, ahol a mennyiség a minőség rovására ment.

Forrás: Flickr.com - Keelan Jones

Kevés télen is tárolható zöldség és gyümölcs áll frissen, szezonálisan rendelkezésünkre ilyenkor a piacokon. A télen is beszerezhető zöldségekről (káposztáról, savanyú káposztáról, sütőtökről, cékláról, stb.) és gyümölcsökről (citrusfélékről és piros bogyókról) "Téli vitainforrások" c. sorozatunkban már sokat írtunk. Most egy olyan színes és szezonális téli salátát állítottunk össze nektek, melyben egy téli-tavaszi zöldség - a retek -, és egy téli (déli-) gümölcs - a narancs - játssza a főszerepet. Vitaminbomba!

Tapas receptek - Fehérboros garnéla

A spanyol gasztronómia és életmód talán legismertebb hagyománya a "tapasolás". Eredetileg borospoharat lefedő falat volt a tapas, és az egyik bárból a másikba való kószálást jelentette a "tapasolás". Sok bárban ugyanis nincs ülőhely, hiszen egy látogatás nem tart sokáig - pár falat, egy pohár bor, vagy sör után jöhet a következő hely újabb találkozásokkal, újabb falatokkal. Egy-egy bárban óriási a választék, a tapas világa falatnyi méretével ellentétben rendkívül összetett.


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog