Legutóbbi cikkeinkben két kedvenc őszi szezonális alapanyagunkról, a dióról és fügéről írtunk részletesen. Számtalan különleges, édes és sós diós receptet kaptatok szerzőink konyhájából, most pedig következzen egy - a két őszi kedvencünket ötvöző - diós-fügés torta. Szeles őszi (és téli) napokra egy csésze forró tea mellé...
Az ősszel eljött az olajos magvak ideje. Ahogyan megérkezik a hűvös a szervezetünk is vágyik a melengető ételekre. Csodálatosan össze vagyunk hangolva a természettel, hiszen ilyenkor érik be a dió, a mandula és a törökmogyoró is. És hogy miért érdemes diót fogyasztani? Összeállításunkból minden jó hatására fény derül.
Szerencsére, már egy jó ideje friss füge is kapható hazánkban a nyári időszakban, míg télen be kell érnünk annak szárított változatával. De ismerjük-e ezt a gyümölcsöt? Vajon biztosak lehetünk-e abban, hogy a lila füge zöld színű addig, amíg nem érik meg? Ha pedig nem zöld, akkor mi a különbség a zöld és a lila füge között?
Húsmentes Hétfői receptnek most egy igazán őszi és melengető levest hoztunk nektek, szerzőnk, Túry Amália (Colors in The Kitchen) konyhájából. Ilyenkor könnyen beszerezhető a karfiol és már friss diót is kaphatunk (vagy szedhetünk). Gondoltátok volna, hogy ez a két alapanyag milyen jól kiegészíti egymást? Könnyű, harmonikus ízvilágú, selymes levest kapunk.
Raj Ráchellel készített interjúnkban bepillantást nyerhettetek egy kelet-európai kóser konyha kulisszái mögé. Most pedig egy hagyományos, szombati étel, a gefillte fis (töltött hal) receptjét hozta el nektek Ráchel saját verziójában - lazaccal, naranccsal, mandulával.