AJÁNLÓ
 
09:08
2013. 09. 16.
Még javában nyár van, de hamarosan jól fog esni egy olyan desszert, amiben "fűtőanyag" is van.  Fügetorta  fotó:...
A bejegyzés folyatódik
 
09:08
2013. 09. 16.
Ha meguntad a szokásos salátákat, úgyis mint görögsaláta, vagy mozarella caprese, itt van...
A bejegyzés folyatódik
 
09:08
2013. 09. 16.
Korábbi posztunkban tippeket adtunk, hogyan lehet leszoktatni a cukorról gyerekeket (és felnőtteket)...
A bejegyzés folyatódik
 
09:08
2013. 09. 16.
Tegye fel a kezét az, aki elővette már a szilveszterre vett lencsét (ha maradt belőle)! Ez...
A bejegyzés folyatódik
 
09:08
2013. 09. 16.
Az egyik leginkább megosztó étrend a nyers vegán. Akik így étkeznek, nem vesznek magukhoz...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Húsmentes Hétfői receptnek most egy igazán őszi és melengető levest hoztunk nektek, szerzőnk, Túry Amália (Colors in The Kitchen) konyhájából. Ilyenkor könnyen beszerezhető a karfiol és már friss diót is kaphatunk (vagy szedhetünk). Gondoltátok volna, hogy ez a két alapanyag milyen jól kiegészíti egymást? Könnyű, harmonikus ízvilágú, selymes levest kapunk.



Diós karfiolkrémleves

Hozzávalók (4 főre)
1 kisebb karfiol
1+1 tk só
1 tk szódabikarbóna
frissen őrölt bors
3-4 ek dióolaj
100 ml tejszín
zöldségalaplé (vagy víz)
1-2 marék darált dió felapirítva
néhány szem pirított dióbél (díszíteni)

A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Beleszórjuk a szódabikarbonát és 1 teáskanálnyi sót. Amint forr, beletesszük a karfiolt és puhára főzzük. Leszűrjük, átmossuk majd pürésítjük a karfiolt. Fűszerezzük (só, bors) és felöntjük zöldségalaplével. Hozzáadjuk a dióolajat és tejszínt majd felforraljuk. Végül a pirított darált diót is beleszórjuk - száraz serpenyőben pirítsuk. Tálaláskor megszórjuk pirított dióbéllel.

A gesztenyéről (gesztenyés receptekkel) itt írtunk.

 

Hogy dióra hangolódjatok, szerzőink konyhájából összegyűjtöttünk még nektek diós recepteket.

Ebéd/vacsora
Zellerkrémleves pirított dióval
Zölddiós bébispenót saláta
Diós vega lencsesült
Diótoros (vega "hurka")
Diós-gránátalmás karfiolsaláta
Diósült ementálival

Reggeli/uzsonna
Sült kápiás-diós kence/mártogatós
Sütőtökös-diós zabkása

Édességek
Kenyérpuding csipkével, dióval
Erdélyi keksz szalámi
Mákos-diós-kandírozott gyümölcsös erdélyi kalács
Vegán fügés pohárdesszert diós morzsával

Következő cikkünkből mindent megtudhattok a dió jó hatásairól, felhasználási területeiről.

Korábbi Húsmentes Hétfői receptjeinket itt találjátok.
Hozzászólásaitokat a 100fok facebook oldalán várjuk! 

A cikket Túry Amália, a Colors in the Kitchen blog szerzője írta. 

A 100fok mentora a Makifood Főzőiskola. Következő Húsmentes Hétfői Vacsoraklubunkat október 7-én tartjuk.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog