Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Sokan ízetlen párolt zöldségekre és unalmas salátákra asszociálnak ha a vegetáriánus étrend kerül szóba. Ezt a tévhitet Húsmentes Hétfői receptsorozatunkkal már igyekeztünk lerombolni (itt böngészhettek izgalmas húsmentes receptjeink között). De mégis kik azok a vegánok, flexiteriánusok lakto-, ovo- és mindenféle vegetáriánusok, és mit esznek? Vegetáriánus szerzőnk rendet tesz a fogalmak között.


A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva. Most a hagyományos genovai pesto elkészítését mutatjuk be, melyből kiindulva könnyedén elkészíthetitek saját fűszereitekkel a saját pesto verziótokat.


Javában benne vagyunk a befőzőszezonban. A sárgabarack, eper és meggy ideje már leáldozott, de még komponálhatunk a télre finomságokat őszibarackból, fügéből, szilvából - nem beszélve a csipkebogyóról, szőlőről és a különböző zöldségekről, melyekkel érdemes megtölteni a kamrapolcokat (pl. lecsó, paradicsompüré, savanyúságok, chutneyk). Az Időtetrisz blog szerzői jártak a Makifood Főzőiskola befőzés óráján. Izgalmas beszámolójukat receptekkel tarkították, melyekből ti is ötletet meríthettek a befőzéshez.


Igaz, hogy nem könnyű étel, ám valahogy mégis mindig a nyár, a kánikula és a strandolás jut eszünkbe a lángosról. Ilyen melegben biztos, hogy kimeríti a főétkezés fogalmát, és a húsevők fejében sem hiszem, hogy megfordul, hogy bármi hiányozna a tányérjukról. Chef Maki kecskesajtos céklakrémmel bolondítja meg a strandok klasszikusát.


Július végén, augusztus elején válik néha olyan elviselhetetlenné a meleg, hogy minden szinten hidratálni szükséges - és szerencsére ebben a szezonális piaci kínálat is segítségünkre van. A dinnye már elérhető áron kapható - sárga- és görögdinnyéből is többféle változatot beszerezhetünk. A lédús paradicsom ilyenkor már édes és érett, a gangokon, teraszokon és kertbekben pedig kovászolódik az uborka. Hatalmas augusztusi receptcsokorral könnyítjük meg a konyhai ötletelést - hűsítő, könnyű, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készíthető ételek receptjét válogattuk össze nektek.


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog