Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Karácsonyi sorozatunk előző részeiben különleges, forró karácsonyi-téli italokat és gasztro-ajándékokat készítettünk. Most három gyorsan - akár ajándéknak is - elkészíthető, finom és egészséges, sokáig eltartható (azaz jó előre is megsüthető) cookie és keksz receptjét hoztunk nektek. Még a Mikulás sem késett el vele ha ma este nekilát...

Karácsonyi sorozatunk előző részében különleges, forró karácsonyi-téli italokat készítettünk, most pedig saját készítésű gasztro karácsonyi ajándékokkal készülünk tovább az ünnepekre. Mikulásra is könnyen, gyorsan, csak pár alapanyagból elkészíthetünk olyan ajándékokat, melyek minőségben és ízben is vetekednek a bolti kínálattal. Most néhány tippet és receptet kaptok tőlünk - első körben inkább a gyerekek számára kedves mogyorókrém, csokigolyó, szaloncukor, házi (teljesen természetes!) gumicukorkészítésre fókuszálva.


Még nincs december, de már itt az igazi tél, leesett az első hó, és advent első hétvégéje is elérkezett. Karácsonyi cikksorozatunk első részében szerzőnk, Szabó Noémi (Mandula Sarok blog) két forró, fűszeres ital - egy klasszikus forralt bor és egy különleges, fűszeres puncs - receptjét hozta el nektek. Szó lesz grogról, negusról, krampampuliról és fűszeres borokról is. A fűszerek, melyeket a forraltborkészítéshez használunk (gyömbér, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, stb.), az indiai ayurveda orvoslás szerint "melengető hatásúak". Melegítsétek fel magatokat fűszeres italokkal!


Előző cikkünben mindent leírtunk a cékláról: előnyös hatásairól, felhasználásáról (sütibe, chipsnek, stb.), különböző fajtáiról. Most pedig egy szezonális, gyors, hétköznap is könnyen elkészíthető receptet hozott nektek Maki. Egy meleg sültcékla salátát - pont ilyen hideg napokra.

Ősz végére lassan elfogynak a frissen rendelkezésre álló zöldségek és gyümölcsök. A nagy téli szürkeségben testnek-léleknek jól esik, színes alapanyagokat használni, ilyenkor jön el a narancssárga sütőtök és a mélylila-ciklámen cékla ideje. A cékla a legegészségesebb gyökérzöldségek közé tartozik. Nemcsak csodás színeivel kápráztat el bennünket, de szinte kimeríthetetlen felhasználási lehetőségeket rejt magában: a vegetáriánusok egyik fontos "húspótló" alapanyaga, felhasználhatjuk a leveleit (mint a spenótot), készülhet belőle chips, desszert, kerülhet süteménybe, turmixba...


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog