AJÁNLÓ
 
13:46
2013. 12. 05.
Ha még töröd a fejed, hogy mi lenne az a menü, ami különleges is, egyben könnyen elkészíthető,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2013. 12. 05.
Maki Stevenson séf, a Makifood Főzőiskola alapító oktatója adott nekünk tippeket a menü...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2013. 12. 05.
Egy héttel az ünnepek előtt még bizonyára többségünknek fejtörést okoz néhány ajándék beszerzése....
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2013. 12. 05.
Gigantikus vacsorák, tengeri herkentyűk és persze pasták: az olaszoknál az étkezés áll...
A bejegyzés folyatódik
 
13:46
2013. 12. 05.
A legtöbb gyerekkori ízélményünk a karácsonyhoz kapcsolódik, jó visszaemlékezni a régi kiadós...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Karácsonyi sorozatunk előző részeiben különleges, forró karácsonyi-téli italokat és gasztro-ajándékokat készítettünk. Most három gyorsan - akár ajándéknak is - elkészíthető, finom és egészséges, sokáig eltartható (azaz jó előre is megsüthető) cookie és keksz receptjét hoztunk nektek. Még a Mikulás sem késett el vele ha ma este nekilát...

 

Ez a néhány keksz és sütemény kifejezetten téli alapanyagokból (olajos magvak, aszalványok, stb.) készül. Egyikhez sem szükséges sokféle hozzávaló, és a receptben megadottak is felcserélhetők valami hasonló, otthon éppen fellelhetővel. Például ha nincsen otthon füge, használhattok helyette nyugodtan datolyát, áfonyát vagy mazsolát. Kókuszzsír helyett egyéb hidegen sajtolt olaj (napraforgó, szőlőmag, olívaolaj) is megfelelő, és a hajdinalisztet is helyettesíthetitek egyéb, teljes kiőrlésű liszttel. (Vagy ha van otthon hajdinátok, de lisztetek nincsen, csak daráljátok meg mákdarálóval.) 

Vegán sütőtökös csokoládés keksz

Hozzávalók:
- 1 és 1/4 bögre zabpehely
- 1 bögre teljeskiörlésű tönkölyliszt vagy teljeskiörlésű búzaliszt
- 1/4 bögre hajdina liszt
- 1/2 bögre nádcukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 evőkanál őrölt lenmag (szemes lenmag is jó, de azt törjük össze mozsárban)
- 6 evőkanál víz
- 1 bögre sütőtök püré
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál almaecet
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 bögre dió
- 3/4 bögre 70%-os csokoládé, felkockázva

(A recepthez használt bögre 250 ml-es)

A keksz elkészítését szerzőnk, Nagy Zita blogján olvashatjátok. 



Fügés-fehércsokoládés keksz

Hozzávalók:
- 50 g vaj, szobahőmérsékletű
- 100 g szárított füge, felaprítva
- 50 g fehércsokoládé, felaprítva
- 1 bögre liszt (teljeskiörlésű tönköly és tönköly fehérlisztet használtam vegyesen)
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 db bio tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só

A keksz elkészítését szerzőnk, Nagy Zita blogján olvashatjátok.  


Földimogyorós-csokoládés keksz

Hozzávalók:
kb. 30 darabhoz
125 g hajdinaliszt
125 g liszt
175 g vaj
50 g cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás
70 g sós földimogyoró
100 g ét- vagy tejcsokoládé

A keksz elkészítését szerzőnk, Szabó Noémi blogján olvashatjátok.  

Egy ízléses dobozban vagy csomagolásban, a kekszek karácsonyi ajándéknak vagy Mikulásra is nagy sikert arathatnak. Mindegyik eláll 1-2 hétig, így előre is készülhetünk velük az ünnepekre.

Karácsonyi cikksorozatunk következő részeiben gyors és egyszerű süteményeket, kekszeket, saját készítésű gasztro-ajándékokat, vega és halas karácsonyi menüt készítünk majd.

Hozzászólásaitokat a 100fok facebook oldalán várjuk!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog