AJÁNLÓ
 
13:49
2013. 11. 25.
"Azt mondják, a tavasz a megújulás időszaka, ekkor jelennek meg a friss zöldségek és gyümölcsök,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:49
2013. 11. 25.
A smoothie népszerűsége töretlen, nem véletlenül. Könnyű elkészíteni, tápláló, és...
A bejegyzés folyatódik
 
13:49
2013. 11. 25.
A legnagyobb melegben sem szabad megfeledkeznünk a vitamin-, és ásványi anyag-pótlásról....
A bejegyzés folyatódik
 
13:49
2013. 11. 25.
"Az eredetileg marhahúsos pogácsával bélelt szendvicsnek rengeteg vegetáriánus variációja...
A bejegyzés folyatódik
 
13:49
2013. 11. 25.
Előtel. Valaki szerint úri passzió, mások szerint elengedhetetlen része a menüsornak. Ha valamikor,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Előző cikkünben mindent leírtunk a cékláról: előnyös hatásairól, felhasználásáról (sütibe, chipsnek, stb.), különböző fajtáiról. Most pedig egy szezonális, gyors, hétköznap is könnyen elkészíthető receptet hozott nektek Maki. Egy meleg sültcékla salátát - pont ilyen hideg napokra.


Előételként, salátaként, köretként, és főételként is megállja a helyét. És variálhatjuk is: megszórhatjuk pirított magvakkal (pl. tökmaggal, dióval), a tárkony helyett kipróbálhatjuk friss korianderrel, kombinálhatjuk friss gyümölcsökkel (almával, naranccsal vagy gránátalmával) is. 

Céklasaláta tárkonnyal és kecskesajttal

Hozzávalók:
- 4-6 közepes cékla, megmosva
- olívaolaj
- friss tárkonylevelek
- 1 kis tömb érlelt kecskesajt, felszeletelve (ha nincs, friss sajtot is morzsolhatunk rá)
- só és bors
- vörösborecet

Dörzsöljük be a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal. Csomagoljuk őket alufóliába és süssük a sütőben 180 fokon, amíg megpuhulnak. Húzzuk le a héjukat és vágjuk a céklákat kb. fél centiméter vastag szeletekre, valamint a végeit közepes kockákra. Fűszerezzük a céklakockákat és szeleteket, majd locsoljuk meg az ecettel és a durvára vágott tárkonnyal. Tálaljuk szeletekre vágott, vagy morzsolt kecskesajttal.

Érdemes minél több céklát fogyasztanunk az őszi-téli időszakban. Előnyös hatásairól olvashattok előző cikkünkben - mégtöbb izgalmas céklás recepttel (pl. chips, brownie).



Itt találtok mégtöbb Húsmentes Hétfői receptet!  

A 100fok szakmai mentora a Makifood Főzőiskola. Húsmentes Hétfői vacsoráinra az iskola oldalán tudtok regisztrálni! 

Hozzászólásaitokat a 100fok facebook oldalán várjuk!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog