A legnagyobb melegben sem szabad megfeledkeznünk a vitamin-, és ásványi anyag-pótlásról. A cékla tökéletes erre a célra - fogyaszthatjuk nyersen, párolva vagy sütőben sütve.
A Colors In The Kitchen blog szerzője egyszerre mindig nagyobb mennyiséget készít el, ugyanis legalább 1 óra, mire a céklák 200 fokon megsülnek.
Sok minden készülhet belőlük: szendvicsben tökéletesek a sült céklakarikák, de fenséges a sült cékla egy egyszerű nyári salátában is, rukkola, feta sajt és pirított magvak társaságában.
Olívaolaj helyett dióolajat használjunk, mert a diós íz csodákat művel a céklával.
Sült cékla egyszerű salátával
Hozzávalók (2 főre):
2-4 sült cékla (ha picik, akkor 4 is kell)
2 marék rukkola
torma
morzsolt feta sajt (nem tehéntejből készült)
pirított kesudió és pisztácia
dióolaj
egy kevés citromlé
só
Elkészítése:
Dörzsöljük be a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal. Csomagoljuk őket alufóliába és süssük a sütőben 180 fokon, amíg megpuhulnak. Húzzuk le a héjukat és vágjuk a céklákat kb. fél centiméter vastag szeletekre, valamint a végeit közepes kockákra.
A tányérba helyezzük alulra a rukkolát, erre kerültek a céklakarikák rá a morzsolt feta és a pirított magvak. Locsoljuk meg olívaolajjal, egy kevés citromlével és sózzuk.