Előző cikkünkben bemutattuk a grúz konyha sokszínűségét, most egy tipikus grúz vacsorát tárunk az olvasók elé fogásonként, amit Grúzia középső részén, Imereti régióban kóstoltuk: tápláló, vegetáriánus és isteni finom! Grúz vendéglátónk szerint nem fért hozzá kétség, hogy ott készítik az ország legjobb khacahpuriját.
Cukrász ABC sorozatunkban most egy kis konyhai tudomány következik, hogy megértsük a tésztában és sütőben zajló folyamatokat. Lehet, hogy ha kémia, biológia és fizika óra keretében az iskolában kenyérsütéssel is foglalkoznánk, ezeket az elvonatkoztatott tudományokat sokkal közelebb éreznénk magunkhoz.
Előző cikkünkből mindent megtudhattok az európai és magyar fánkokról, és farsangi hagyományokról. Most pedig egy igazi klasszikus, télűző túrófánk receptet hoztunk nektek, melyet szerzőink fűszeres sziruppal és pikáns chutneyval tettek különlegessé.
Legyen szó akár grill köretről, akár levesről, tésztáról, koktélfalatkákról vagy sörkorcsolyáról, könnyedén rendkívül finom ételeket lehet kreálni a paradicsomból. A forró mediterrán nyarat leginkább a különböző zöldfűszerek hozzáadásával lehet megidézni. Öt ilyen mediterrán húsmentes receptet hoztunk, baráti összejövetelekre, grillezésre, lusta vasárnapi délutánokra.
Konyhánkat és sütőnket sorozatunk előző részeiben már felszereltük, a mértékegységekkel és hőfokokkal sem lehet már gondunk, így bele is vágunk a sütésbe. Nagy kedvencünkkel, a gyümölcsökkel (is) telepakolható, omlós, vajas pitékkel kezdjük a sort.