Előző cikkünkben egy igazi erdélyi nagymama receptet kaptatok a kötelező nyári kedvenc kovászos uborkához. Most pedig tovább fokozva nemzeti kovászosuborka-imádatunkat, főétellé (na jó, kinek hogy: előétellé, levessé) fokozzuk ezt a frissítő nyári finomságot.
Nyáron is akadnak amolyan kötelező tennivalók: kukoricafőzés, dinnyeevés, csuklóig lecsorgó őszibaracklé és a kihagyhatatlan kovászosuborka! Még a budapesti gangos házak látványához is hozzá tartozik egy-két üveg érlelődő kovászosuborka. Most szerzőnk erdélyi, családi kovászosuborka receptjét hoztuk el nektek.
Cukrász ABC sorozatunkban most egy kis konyhai tudomány következik, hogy megértsük a tésztában és sütőben zajló folyamatokat. Lehet, hogy ha kémia, biológia és fizika óra keretében az iskolában kenyérsütéssel is foglalkoznánk, ezeket az elvonatkoztatott tudományokat sokkal közelebb éreznénk magunkhoz.